NaslovnicaVijestiPoznata naredna destinacija Marija Mandžukića?

Poznata naredna destinacija Marija Mandžukića?

Prema informacijama italijanskih medija, poznata je naredna destinacija Marija Mandžukića, bivšeg hrvatskog reprezentativca.

Nogometaš Juventusa Mario Mandžukić preći će u zimskom prelaznom roku u jedan katarski klub.

Kako je prenijela Gazzetta dello Sport, hrvatski nogometaš će karijeru nastaviti u Al-Rayyanu, Al-Gharafi ili u Al-Duhailu.

Mandžukić nije igrao za Juventus ove sezone, a spekulisalo se da će preći u Manchester Unitrd. On je pregovarao sa engleskim klubom, čak je pristao i na manju platu, ali do dogovora nije došlo.

Od dolaska Maurizija Sarrija na klupu “Stare dame”, Mandžukić je potpuno pao u drugi plan i ove sezone nije odigrao niti jedan minut u dresu Juventusa – tek tri puta našao se na klupi u Serie A, i to u prva četiri kola.

‘Super Mario’ je u Juventusu od 2015. godine, za koji je odigrao ukupno 162 utakmice, postigavši 44 gola, uz 18 asistencija

Profesionalnu karijeru započeo je u Marsoniji, a potom je igrao u Zagrebu, Dinamu, Wolfsburgu, Bayernu i Atleticu. Sa Bayernom je osvojio Ligu prvaka i dvije Bundeslige, a sa Juventusom četiri uzastopna naslova prvaka Serie A.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 89 utakmice i postigao 33 gola, a od ‘kockastog’ dresa oprostio se ljetos nakon SP na kojem je Hrvatska osvojila srebrnu medalju, a on postigao tri gola u nokaut fazi.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!