NaslovnicaVijestiPoznati su novi sudionici Bundeslige. Velikan ponovno propustio ulazak

Poznati su novi sudionici Bundeslige. Velikan ponovno propustio ulazak

U 33. kolu 2. Bundeslige, ekipa St. Paulija trijumfirala je na domaćem terenu protiv Osnabrucka rezultatom 3:1. Ovom pobjedom, St. Pauli je osigurao svoje mjesto u najvišem rangu njemačkog nogometa za sljedeću sezonu, prije kraja prvenstva. Klub, poznat po svojoj ultraljevičarskoj filozofiji, slavio je zahvaljujući golovima Afolayana u 7. i 58. minuti, te golom Hartela u 68. minuti. Kehl je postigao počasni gol za gostujuću ekipu u sudačkoj nadoknadi, no Osnabruck je već ispao iz lige.

Od 2011. godine, St. Pauli je kontinuirano igrao u drugoj ligi Bundeslige, izbjegavajući promociju u prvu ligu nekoliko puta. Sada će se pridružiti Bundesligi zajedno s ekipom Holstein iz Kiela, koja je osigurala svoj put u najviši rang njemačkog nogometa remizirajući prekjučer 1:1 s Fortunom iz Dusseldorfa.

Holsteinu će prvi put u svojoj povijesti sudjelovat u Bundesligi. Holstein je prvi put postao prvak Njemačke davne 1912. godine, u vremenima kada je nogomet u toj zemlji bio organiziran po neobičnom sustavu. Nakon Drugog svjetskog rata, Holstein je uglavnom bio prisutan u drugoj i trećoj ligi, dok je u novijoj povijesti 2013. bio četvrtoligaš. No, od tada je postepeno krenuo prema elitnom razredu njemačkog nogometa.

Fortuna iz Dusseldorfa će se boriti za ulazak u Bundesligu putem doigravanja, gdje će odigrati dvije utakmice protiv 16. ekipe trenutnog stanja Bundeslige, a to je trenutačno Union iz Berlina. U treću ligu će sigurno pasti Osnabruck, dok će ili Hansa ili Wehen biti druga ekipa koja će ispasti. Wehen trenutno ima jedan bod više od Hanse na 16. mjestu prije posljednjeg kola.

Dok St. Pauli slavi svoj ulazak u Bundesligu, njegov mnogo poznatiji gradski rival HSV će sedmu sezonu zaredom igrati u drugoj ligi. HSV, šesterostruki prvak Njemačke i prvak Europe iz 1983., prvi put u svojoj povijesti ispao je iz Bundeslige 2018. godine i uprkos naporima, još uvijek nije uspio povratiti svoj status.

HSV je ove sezone ponovno veći dio vremena bio u povoljnoj situaciji, ali u posljednjih pet kola ostvario je samo dvije pobjede, što je omogućilo konkurentima da ga prestignu. Prošle sezone su iz Bundeslige ispali Hertha i Schalke, koji ove sezone nisu bili ni blizu povratka u elitu.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!