NaslovnicaVijestiPoznato koliko će zaraditi igrači Real Madrida ili Liverpoola ukoliko osvoje Ligu...

Poznato koliko će zaraditi igrači Real Madrida ili Liverpoola ukoliko osvoje Ligu prvaka

Malo je vjerovatno kako će novčane nagrade biti glavna motivacija igračima Real Madrida i Liverpoola 26. maja u finalu ovosezonske Lige prvaka, ali, u slučaju da bude, ‘Los Blancosi’ će definitivno biti motiviraniji.

Zarada od Lige prvaka

Nakon što je ‘kraljevski’ klub prošle sezone postao prvi klub u povijesti koji je obranio titulu u ovom takmičenju, sada imaju priliku ponovo oboriti taj rekord i osvojiti trofej po treći uzastopni put, odnosno čak 13. put u svojoj povijesti.

S druge strane, tim Jurgena Kloppa ima priliku osvojiti šestu Ligu prvaka u povijesti kluba, te prvu nakon čak 13 godina i dramatične noći u Istanbulu. Nema sumnje da su igrači oba tima dovoljno motivirani, a, u slučaju da to nije dovoljno, postoje i novčane nagrade.

Kako navodi Daily Mail, igrači Real Madrida će dobiti čak deset puta više novca od igrača Liverpoola ukoliko osvoje trofej. Engleske novine pišu kako će nagrada za svakog igrača Real Madrida iznositi dva miliona funti, dok će svaki igrač ‘Redsa’ zaraditi ‘samo’ 200 tisuća funti.

[su_bonus]

Pored toga, neke od najvećih zvijezda oba tima mogle bi zaraditi još novca, u zavisnosti od dogovorenih klauzula za osvajanje Lige prvaka prilikom potpisa ugovora. Real Madrid je u mogućnosti da ponudi ovako visoke nagrade jer će njihova ovosezonska zarada od Lige prvaka u slučaju osvajanja trofeja iznositi preko 70 miliona funti.

Ovo je velika razlika u odnosnu na nagrade prošle sezone kada je u pitanju klub iz španjolske prijestolnice. Naime, nakon što su slavili protiv Juventusa u finalu i osvojili klupsku 12. Ligu prvaka, igrači Real Madrida su dobili Rolex satove vrijedne oko 10000 funti, što je neuporedivo sa dva miliona funti, koliko sada imaju priliku zaraditi.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Stefan Ristovski uputio poruku navijačima Rijeke: “Ne mrzim vas, ali ste...

0
Dinamo je ostvario nevjerojatan preokret u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a, pobijedivši Rijeku rezultatom 2:1, čime im je pobjegao na četiri boda, tri kola...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!