NaslovnicaVijestiOvo je PRAVA ISTINA o Coutinhovoj klauzuli za osvajanje Lige prvaka!

Ovo je PRAVA ISTINA o Coutinhovoj klauzuli za osvajanje Lige prvaka!

Nakon što je Bayern ‘torpedovao’ Barcu u četvrtfinalu Lige prvaka (8:2), viralna je postala priča kako će Barca morati da isplati Liverpoolu bonus od pet miliona funti ukoliko Philippe Coutinho osvoji Ligu prvaka, uprkos tome što je igrač Bayerna na posudbi.

Coutinho klauzula

Da ironija bude još veća, Coutinho je u tom duelu asistirao Lewandowskom za šesti gol, a potom i sam zabio dva pogotka, nanijevši tako svom (još uvijek) aktualnom klubu najteži poraz u Ligi prvaka ikad, te jedan od najvećih u 120-godišnjoj povijesti kluba.

Bayern je potom eliminisao Lyon u polufinalu (3:0), a sinoć su u finalnoj utakmici slavili protiv PSG-a (1:0), a na društvenim mrežama su se nizale šale na račun Barce, pošto će morati da plate dodatni ceh za igrača koji je (zasad) najskuplji promašaj u njihovoj povijesti, i to zato jer je osvojio Ligu prvaka sa klubom u kojem je na posudbi.

Čitava priča jeste zanimljiva, ali istina je ipak nešto drugačija. Prilikom transfera Coutinha iz Liverpoola u Barcelonu, ugovoreni su brojni bonusi koji se odnose na nastupe Brazilca u dresu Blaugrane, ali nijedan od njih se ne odnosi na učinak na posudbi u Bayernu.

Naime, Barcelona je 2018. godine platila Coutinha 106 miliona funti fiksno, a sa potencijalnim bonusima, taj iznos je mogao narasti za još 36 miliona funti. Klubu sa Anfielda nedostaje još samo 4.4 miliona funti da dobiju puni iznos bonusa od katalonskog kluba.

Liverpool Echo, koji je odlično upućen u dešavanja na Anfieldu, tvrdi kako nije istina da će Barca morati da plati Redsima pet miliona funti zato što je Coutinho osvojio Ligu prvaka sa Bayernom.

Redsi dobijaju 4.4 miliona funti (pet miliona eura) za svakih Coutinhovih 15 nastupa za Barcu, a brazilski nogometaš dosad je odigrao 75 utakmica za Katalonce, te je na ime toga Liverpoolu isplaćeno 22 miliona funti. Osim toga, Liverpool dobija 4.4 miliona funti za svaki Barcelonin plasman u četvrtfinale Lige prvaka dok je Coutinho igrač Barce.

Preostalih 4.4 miliona funti Liverpool će dobiti kada (i ako) Coutinho sakupi 90 nastupa u dresu Blaugrane, odnosno ukoliko po povratku u Barcu odigra još 15 utakmica.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!