NaslovnicaVijestiPred sam kraj Premiershipa digla se velika frka oko odabira sudije

Pred sam kraj Premiershipa digla se velika frka oko odabira sudije

Jedini konkurent Lisicama za krunu je Tottenham, a oko meča ‘Pijetlova’ se digla velika frka, sucu Kevinu Friendu, inače navijaču Leicestera, zabranjeno je da sudi utakmicu momčadi iz Londona da ne bi utjecao na to da Leicester osvoji krunu.

velika frka

Leicester se u Premijer ligi bori za istorisjku krunu, a bod, možda i vrijedan titule, osvojio je kod kuće protiv West Hama iz penala u nadoknadi vremena. Jedini konkurent Lisicama za krunu je Tottenham, a oko meča ‘Pijetlova’ se digla također velika frka. Sucu Kevinu Friendu, inače navijaču Leicestera, zabranjeno je da sudi utakmicu Tottenhama.

Menadžer Arsenala Arsene Wenger šokiran je odlukom o promjeni suca na utakmici Tottenhama, do koje je došlo nakon velikog pritiska navijača na društvenim mrežama.

“Opasan presedan. Ako ćemo tako gledati, biće noćna mora izabrati suce svaki vikend. Rješenje je ne gledati odakle su i za koga navijaju, već stavljati najbolje.”

U Premier ligi čine sve kako suci ne bi sudile klubovima za koje navijaju ili najvećim rivalima klubova koje podržavaju.

“Na početku svake sezone dobijemo podatke o arbitrima. Oni popunjavaju obrazac u kome trebaju da napišu za koga navijaju, jesu li sudili tim klubovima i adresu gdje žive. To nam daje sliku pri izboru sudaca jer sudac iz Sheffielda neće suditi klubu iz Sheffielda.”, kazali su za BBC iz organizacije koja imenuje arbitre za utakmice Premiershipa.

[su_sportingbet_euro2016]

Bivši sudac Mark Halsey, inače navijač QPR-a, je svojim ljubimcima sudio dva puta prije nego što je ovo pravilo stupilo na snagu:

“Nikada nisam mogao da sudim Boltonu jer sam živio tamo. Ako ste iz Leedsa, nećete suditi Leedsu. Bila je jedna pobjeda i jedan poraz, a onda sam pomislio: “Ne mogu opet to napraviti” jer sam se osjećao kao da slavim njihovu pobjedu.”

Halsey, ipak, naglašava da pravila nisu za sve ista.

“Kako je Friendu zabranjeno da sudi utakmice Tottenhama, Leicestervog rivala, a Michaelu Oliveru, navijaču Newcastlea, nije zabranjeno da sudi Norwich, rivalu Newcastlea u borbi za opstanak.”

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Carlo Ancelotti otkrio koji igrači Real Madrida nisu htjeli pucati penal

0
U četvrtfinalu Lige prvaka, Real Madrid je uspio nadmašiti Manchester City zahvaljujući boljem izvođenju penala, osiguravši svoje mjesto u polufinalu. U tom krugu će...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!