NaslovnicaVijestiPredložena promjena formata Bundeslige kako bi se zaustavila dominacija Bayerna!

Predložena promjena formata Bundeslige kako bi se zaustavila dominacija Bayerna!

Nedavna dominacija Bayerna u Bundesligi dovela je do toga da je bivši izvršni direktor jednog od njihovih rivala pozvao na promjenu formata lige kako bi je učinio zanimljivom.

Predložena promjena

Posljednjih devet godina Bayern je bio prvak Njemačke, a nikada uistinu nije testiran u tom periodu. Ova sezona je možda tek počela, ali već svi očekuju da će momčad Juliana Nagelsmanna podići trofej na kraju sezone, dok pobjeda od 7-0 nad Bochumom prošlog vikenda nije baš pomogla takvom načinu razmišljanja.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Taj osjećaj, zajedno sa dominacijom koju je Bayern već imao, mogao bi dovesti do toga da mnogim navijačima dosadi njemačko prvenstvo, a bivši menadžer Leverkusena Wolfgang Holzhauser smatra da je jedini način da se stvari malo promijene da se uvedu doigravanja.

“Radije bih to nazvao nokaut fazom”, rekao je Holzhauser o svojoj ideji u intervju putem Spoxa.

“Prve četiri ekipe na tabeli igrale bi međusobno polufinale nakon regularne sezone Bundeslige.”

“Prvi igra protiv četvrtog, drugi protiv trećeg. Dotični pobjednici zatim osvajaju finale, dok gubitinici igraju za treće ili četvrto mjesto.”

“S obzirom na mjesta u Ligi prvaka, takav bi format bio apsolutni vrhunac za navijače.”

Posljednja pobjeda Bayerna, koja ih je dovela do vrha tablice, iznad Wolfsburga po gol -razlici, natjerala je navijače da im već prepišu naslov.

Holzhauser kaže da se to ne smije dopustiti, “Ne može biti u mislima navijača da je prvak već određen u listopadu”, dodao je.

“Problem ne možete riješiti financijski, ali to možete učiniti na sportski način. Ipak, to bi imalo financijsku prednost.”

Iako bi play-offom i dalje očito mogao dominirati Bayern, to bi barem dalo suparnicima priliku da ih zaustave u jednokratnoj utakmici, bilo u polufinalu ili finalu.

Doigravanje za odlučivanje o naslovima nije popularno u europskim ligama, iako ima mogućnost odlučivanja o promociji i ispadanju u nekim ligama, ali korišteno je u MLS-u.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!