NaslovnicaVijestiPREDSJEDNIK BAYERNA PORUČIO ZVIJEZDI: Vrijeme je da napustiš klub!

PREDSJEDNIK BAYERNA PORUČIO ZVIJEZDI: Vrijeme je da napustiš klub!

Predsjednik Bayern Munchena Uli Hoeness poslao je zanimljiv savjet jednoj od najvećih zvijezda svog kluba Jeromeu Boatengu, poručivši mu da napusti Allianz Arenu, te da potraži novi izazov u karijeri.

Boateng napušta Bayern Munchen

On važi za jednog od ključnih igrača bavarskog giganta od 2011. godine, kada je stigao u klub iz Manchester Cityja. Međutim, u posljednjih nekoliko sezona polako ispada iz planova trenera, te je tek treći izbor na poziciji centralnog defanzivca, iza Matsa Hummelsa i Niklasa Sulea.

S obzirom da ima 30 godina, njemačkom reprezentativcu nije preostalo još mnogo sezona igranja na vrhunskom nivou, a kako ga savjetuje Hoeness, bolje mu je da ih provede u nekom drugom klubu. On je u intervjuu za Sky Germany rekao: “Kao prijatelj savjetovao bih ga da napusti klub. Potreban mu je novi izazov u karijeri, čini se kako u posljednje vrijeme gubi mjesto u timu.”

S druge strane, čovjek koji će ostati na Allianz Areni i sljedeće sezone po svemu sudeći je trener Niko Kovač, koji je imao dosta problema u svojoj prvoj sezoni na klupi bavarskog giganta. Ipak, uspjeli su osvojiti titulu prvaka Bundeslige, ostavivši na drugom mjestu Borussiju Dortmund.

Hoeness je o budućnosti Kovača dodao: “Treba uzeti zdravo za gotovo kako će naš trener sljedeće sezone biti Niko Kovač. Tim ne bi igrao ovako dobar nogomet da razumijevanje sa trenerom nije bilo dobro. Pisanja o njegovom odlasku su bile samo bajke. Da li će ostati? Da, ostaje sto posto.”

Ipak, predsjednik Bayerna je također izjavio kako Kovač ne bi trebao očekivati visok transfer budžet kada je u pitanju predstojeći ljetni prelazni rok, u kojem će im zasigurno biti potrebno nekoliko dobrih pojačanja. Rekao je: “Sportski direktor Hasan Salihamidžić mora pronaći igrače koji nam odgovaraju. Poslije toga ćemo razgovarati o novcu.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!