NaslovnicaVijestiPREDSJEDNIK BAYERNA POTVRDIO: Radimo na njegovom dovođenju!

PREDSJEDNIK BAYERNA POTVRDIO: Radimo na njegovom dovođenju!

Predsjednik Bayern Munchena Uli Hoeness potvrdio je kako su zainteresirani za dovođenje zvijezde Manchester Cityja Leroya Sanea, što su ovih dana izvijestili mnogi engleski i njemački mediji.

Bayern Munchen želi Sanea

Nakon nevjerovatne sezone 2017/18, u kojoj je osvojio nagradu za PFA mladog igrača godine u Premier ligi, Sane se nije baš naigrao ove sezone nakon navodne svađe sa trenerom Pepom Guardiolom.

23-godišnjak nije dobio niti jednu priliku u važnijim utakmicama protekle sezone, a Guardiola je ispred njega preferirao Raheema Sterlinga, Bernarda Silvu i Riyada Mahreza. Od ukupno posljednjih 12 utakmica u sezoni, Sane je startao samo tri.

Međutim, uprkos tome, uspio je postići 16 golova i podijeliti 18 asistencija, te nema sumnje kako bi bio jedan od ključnih igrača u Bayern Munchenu. Bavarce očekuje veliki remont tima ovog ljeta, a već su potrošili preko 100 miliona eura na defanzivni dvojac Benjamin Pavard – Lucas Hernandez, ali i dalje su im potrebne zamjene za Arjena Robbena i Francka Riberyja, koji odlaze iz kluba.

Kako izvještava Suddeutsche Zeitung, Hoeness je rekao: “Pregovaramo sa Saneovim predstavnicima.” On je također nakon dovođenja Hernandeza iz Atletico Madrida za 75 miliona eura izjavio kako neće potrošiti isto toliko novca na još jednog igrača ovog ljeta, ali teško da će City Sanea pustiti za manju cifru.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!