NaslovnicaVijestiPREDSJEDNIK BAYERNA POTVRDIO: Spremni smo aktivirati otkupnu klauzulu za defanzivca!

PREDSJEDNIK BAYERNA POTVRDIO: Spremni smo aktivirati otkupnu klauzulu za defanzivca!

Rijetko koji klub unaprijed otkrije koga planira dovesti prije početka prelaznog roka, a iz njemačkog velikana Bayern Munchena su potvrdili kako su spremni aktivirati otkupnu klauzulu jedne od glavnih meta u ljetnom prelaznom roku.

Bayern će aktivirati klauzulu Lucasa Hernandeza

Naime, svima je već poznato kako je pred Bavarcima jako važno ljeto, s obzirom da su im potrena pojačanja na nekoliko pozicija. Već ranije ove sezone je potvrđeno kako će klub napustiti dvije legende, Franck Ribery i Arjen Robben, koji su predvodili napad Bayerna u proteklih desetak godina.

U zimskom prelaznom roku sa dolaskom se povezivao talentirani krilni igrač Chelseaja Callum Hudson-Odoi, ali su ‘Plavci’ odbili nekoliko ponuda za njega. Pored njega, Bavarci su se povezivali i sa dovođenjem zvijezde Real Madrida Marca Asensija. Međutim, po svemu sudeći prioritet će im biti dolazak novog centralnog defanzivca, a glavna meta kada je ta pozicija u pitanju im je Atleticov Lucas Hernandez.

U intervjuu za španjolske novine Marca, predsjednik kluba Uli Hoeness je rekao: “Definitivno moramo nešto učiniti kada je u pitanju novi centralni defanzivac. Mislim da bismo mogli, ukoliko budemo imali priliku, aktivirati otkupnu klauzulu. Sačuvali smo novac, dobro smo pripremljeni za ljeto. Naš sportski direktor (Salihamidžić) ima sve pod kontrolom.”

Marca je krajem prošle godine izvijestila kako je francuski reprezentativac već sve dogovorio sa Bayern Munchenom, nakon čega su se oglasili iz Atletico Madrida. Tada je u službenom izvješću kluba pisalo: “Nakon priče koju je objavila Marca o navodnom dogovoru između našeg igrača Lucasa Hernandeza i Bayern Munchena, a po kojoj će njemački klub aktivirati njegovu otkupnu klauzulu u zimskom prelaznom roku, želimo izjaviti kako je Lucas negirao bilo kakav dogovor sa Bayernom, te nema želju da napusti klub. Pored toga, zahvaljujući sjajnim odnosima između nas i njemačkog kluba, Bayern Munchen je negirao bilo kakvu operaciju koja se tiče Lucasa Hernandeza.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!