NaslovnicaVijestiPREDSJEDNIK KLUBA POTVRDIO: Uradit ćemo sve da dovedemo Mesuta Ozila!

PREDSJEDNIK KLUBA POTVRDIO: Uradit ćemo sve da dovedemo Mesuta Ozila!

Predsjednik turskog Istanbul Basaksehira Goksel Gumusdag priznao je kako bi uradio sve da dovede jednu od najvećih zvijezda Arsenala Mesuta Ozila. Bivši njemački reprezentativac se vratio na teren u subotnjoj pobjedi njegovog tima protiv Burnleya u Premier ligi rezultatom 3-1, unatoč tome što su engleski mediji u posljednjih nekoliko tjedana pisali kako je u svađi sa trenerom Unaijem Emeryjem.

Istanbul Basaksehir želi Mesuta Ozila

Zbog te svađe je navodno propustio i susret protiv Tottenham Hotspura ranije prošlog tjedna, kada su ‘Topnici’ doživjeli poraz rezultatom 0-2. Ipak, u subotu je pružio sjajan nastup i pokazao Emeryju da još uvijek ima štošta za ponuditi. Uprkos svemu tome, špekulacije oko njegove dugoročne budućnosti na Emiratesu i dalje ne prestaju. Predsjednik Basaksehira je jasno dao do znanja kako bi učinio sve da 30-godišnjaka dovede u Tursku.

Naime, rekao je: “Mesut Ozil je dragocjen igrač. Nadam se da će nam se putevi ukrstiti u Basaksehiru. Ukoliko i on želi da dođe ovdje, učinit ću sve da ga dovedem.” S druge strane, Emery još nije u potpunosti negirao mogući odlazak Mesuta, ali je izjavio kako mu je veznjak i dalje potreban: “Želim da nam pomogne svaki igrač sa dobrim mentalitetom. Potreban nam je Mesut Ozil, potreban nam je njegov kvalitet. Rekao sam mu što zahtijevam od njega.”

No, pitanje koje se postavlja je da li bi Basaksehir zaista mogao dovesti igrača kao što je Ozil. U klubu već nastupaju bivši igrači Arsenala Gael Clichy i Emmanuel Adebayor, ali Mesut bi zahtijevao znatno veću platu, s obzirom da trenutno na Emiratesu zarađuje oko 350,000 funti tjedno.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!