NaslovnicaVijestiPREDSJEDNIK LYONA OTKRIO: Evo koliko će City i Tottenham morati platiti ukoliko...

PREDSJEDNIK LYONA OTKRIO: Evo koliko će City i Tottenham morati platiti ukoliko žele dovesti Ndombelea!

Predsjednik Lyona Jean-Micheel Aulas dao je zanimljiv intervju u kojem je otkrio koliko će Manchester City i Tottenham Hotspur morati platiti za jednu od najvećih zvijezda njegovog tima, a riječ je o veznjaku Tanguyu Ndombeleu.

Manchester City želi Ndombelea

Nakon što je odigrao sjajnu prošlu sezonu, Ndombele je nastavio briljirati i ove sezone, te je privukao pažnju najvećih europskih velikana. Navodno, najveći interes za njega pokazuju premierligaši Manchester City i Tottenham Hotspur, koji će ga pokušati dovesti već u predstojećem zimskom prelaznom roku.

Iako nije otkrio da li ga ima namjeru prodati ove zime, predsjednik francuskog kluba Jean-Michel Aulas nagovijestio je koju cifru će morati platiti onaj tko želi dovesti Ndombelea u svoje redove. Naime, rekao je: “Dobili smo ponude za njega znatno veće od 50 miliona eura. Mislim da, ukoliko ga budemo spremni prodati, možemo dostići cifru koju je dostigao Paul Pogba prije dvije godine.”

S obzirom da je Pogba stigao u Manchester United iz Juventusa za cifru od čak 105 miliona eura, Manchester City ili Tottenham Hotspur će po svemu sudeći morati pripremiti istu tu cifru ukoliko planiraju dovesti sjajnog 21-godišnjaka, koji je prošlog ljeta potpisao novi ugovor sa Lyonom. Prošlog ljeta se pisalo kako su Spursi nudili 40 miliona eura za njega, ali ta ponuda je odbijena. S druge strane, Pep Guardiola u njemu vidi sjajnu zamjenu i nasljednika 33-godišnjeg Fernandinha, koji bi na kraju ove sezone mogao napustiti Etihad stadion.

Ndombele je u Lyon stigao prošle godine na jednogodišnju posudbu iz Amiensa. Nakon fenomenalne sezone, u kojoj je odigrao čak 50 utakmica u svim takmičenjima, te pritom postigao jedan gol i podijelio osam asistencija, ‘Lavovi’ su otkupili njegov ugovor za samo osam miliona eura. On je nastavio igrati u sjajnoj formi i ove sezone, u kojoj je na 21 nastupu postigao dva gola i podijelio četiri asistencije.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!