NaslovnicaVijestiPredsjednik Lyona potvrdio da u klub stižu dva igrača iz Premier lige

Predsjednik Lyona potvrdio da u klub stižu dva igrača iz Premier lige

Lyon je blizu dovođenja defanzivca Manchester Cityja Eliaquima Mangale i napadača Chelseaja Bertranda Traorea, potvrdio je predsjednik kluba Jean-Michel Aulas.

Predsjednik Lyona potvrdio da u klub stižu dva igrača

26-godišnji Mangala je prošlu sezonu proveo na posudbi u Valenciji gdje je odigrao 30 ligaških utakmica, nakon što mu je Guardiola poručio da nije u njegovim planovima.

Francuski reprezentativac ima još dvije godine ugovora sa ‘Građanima’, ali gotovo je sigurno da će napustiti klub ovog ljeta. Mangala trenutno razmatra svoje opcije, a nedavno je posjetio Lyonov centar za treninge, te je vrlo blizu prelaska u francuski klub.

“Što se tiče pozicije centralnog defanzivca, stupili smo u kontakt sa četiri do pet reprezentativaca. Eliaquim Mangala je jedan od njih”, rekao je Aulas.

“On je došao u Lyon i upoznao se sa klubom, to je dovoljan dokaz da on želi igrati za nas. On je trenutno igrač Manchester Cityja, te jedan od kandidata koji će ići u Rusiju na Svjetsko prvenstvo ukoliko se kvalifikujemo. Željeli bismo ga dovesti u Lyon.”

I dok još ništa nije dogovoreno sa Mangalom, transfer 21-godišnjeg Traorea je gotova stvar, kaže Aulas.

Traore, koji je u Chelseaju od 2014. godine, bio je jedan od ključnih igrača Ajaxa, koji je stigao do finala Europske lige prošle sezone.

Footmercato je objavio vijest prošle sedmice da je Lyon pristao za njega platiti između 17 i 20 miliona eura, a Aulas je danas potvrdio da je transfer skoro gotova stvar.

“Održali smo razgovore sa svim stranama. Nadam se da ću moći potvrditi transfer u sljedećih 10 dana, a ako je moguće i do kraja ove sedmice.”

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[su_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!