NaslovnicaVijestiPREDSJEDNIK LYONA POTVRDIO: Evo što će se dogoditi sa Fekirom ovog ljeta!

PREDSJEDNIK LYONA POTVRDIO: Evo što će se dogoditi sa Fekirom ovog ljeta!

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas danas je potvrdio kako jedna od najvećih zvijezda njegovog kluba Nabil Fekir planira otići u ovom ljetnom prelaznom roku.

Fekir napušta Lyon

Francuski reprezentativac je bio na korak od potpisa za Liverpool prošlog ljeta, ali je taj transfer propao u posljednjim trenucima nakon što nije uspješno prošao liječnički pregled na Anfieldu.

Međutim, on nije dozvolio da mu to utiče na samopouzdanje, te je ove sezone postigao 12 golova i podijelio devet asistencija u francuskom prvenstvu i Ligi prvaka, gdje je Lyon završio na trećem mjestu, odnosno stigao do osmine finala.

Špekulacije o njegovom odlasku iz kluba i dalje ne prestaju, a Aulas je priznao kako čekaju na ponudu nekog kluba. Rekao je: “Fekir želi napustiti klub, spremni smo za pregovore. Nema novih vijesti, čekamo na ponudu nekog kluba u narednih nekoliko dana, ali u ovom trenutku se ništa ne događa.”

Aulas je također komentarisao i špekulacije vezane za budućnost Tanguya Ndombelea, sa čijim dovođenjem se povezuju brojni europski velikani, uključujući Manchester City, Tottenham Hotspur i Barcelona. O njemu je rekao: “Ništa nije odlučeno u ovom trenutku. Ponude koje smo dobili ne odgovaraju onome što očekujemo za njega.”

Što se tiče mogućih dolazaka ovog ljeta, kao moguća zamjena za Ferlanda Mendyja, koji je prije nekoliko dana otišao u Real Madrid za 48 miliona eura, navodi se lijevi bek Atletico Madrida Filipe Luis. Aulas ne krije divljenje prema 33-godišnjaku: “Daleko smo od dogovora sa Atleticom. Filipe Luis je kvalitetan igrač, ali treba mu vremena da donese odluku. U žurbi smo da dovedemo nekoliko pojačanja, a on je jedan od igrača za koje smo jako zainteresirani.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!