NaslovnicaVijestiPredsjednik Napolija otkrio tko dolazi kao zamjena za Reinu ovog ljeta

Predsjednik Napolija otkrio tko dolazi kao zamjena za Reinu ovog ljeta

Napoli je trenutno u potrazi za novim golmanom, s obzirom da je Pepe Reina potvrdio kako odlazi na kraju sezone, a prema pisanju talijanskih redova, najvjerovatnije će preći u redove AC Milana, gdje će zamijeniti Gianluigija Donnarummu.

Napoli želi Patricija

On je ove sezone branio sjajno, te je jedan od najzaslužnijih što je njegov tim tako dugo ostao u utrci za titulu prvaka Serije A, s obzirom da je čak 17 puta svoju mrežu sačuvao netaknutom, najviše od svih golmana.

Iako su u 34. kolu slavili na gostovanju kod Juventusa, te tako smanjili zaostatak na samo jedan bod, izabranici Mauruzija Sarrija su kiksali u sljedeća dva kola, te se oprostili od titule. U 35. kolu, odigranom krajem prošlog mjeseca, izgubili su 3-0 na gostovanju kod Fiorentine, a zatim su bodove ‘prosuli’ i ovog vikenda, kada su na svom terenu odigrali 2-2 protiv Torina. Trenutno za ‘Starom damom’ zaostaju čak šest bodova samo dva kola prije kraja.

S obzirom na odlazak Reine, čelnici kluba su već započeli potragu za njegovom zamjenom, a kako je otkrio predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis, prva meta im je golman Sportinga Rui Patricio, a dodao je da prate i golmana Bayer Leverskusena Bernda Lenu.

On je u intervjuu za La Gazzettu dello Sport rekao: “Kada su u pitanju golmani, pokušat ćemo dovesti Ruija Patricija ili Bernda Lenu. Trenutno pregovaramo sa Ruijem Patriciom, ali također sam se susreo i sa predstavnicima Lene, tako da procjenjujemo situaciju.”

30-godišnji Patricio brani u odličnoj formi ove sezone u dresu portugalskog velikana. Baš kao i Pepe Reine, i on je također 17 puta sačuvao mrežu netaknutom u svojoj ligi, više nego ijedan drugi golman. Vrhunac karijere je doživio prije dvije godine na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Njegov tim je u finalu slavio upravo protiv  Francuske golom Edera, a on je uvršten u najboljih 11 prvenstva, zajedno sa suigračima Raphaelom Guerreirom, Pepeom i Cristianom Ronaldom.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!