NaslovnicaVijestiPredsjednik Nogometnog saveza Belgije: FIFA nam je zaprijetila gorom kaznom od žutog...

Predsjednik Nogometnog saveza Belgije: FIFA nam je zaprijetila gorom kaznom od žutog kartona zbog nošenja trake duginih boja

Na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru, gdje su homoseksualni odnosi zabranjeni i kažnjivi smrću, kapetani devet reprezentacija: Engleske, Njemačke, Belgije, SAD-a, Danske, Francuske, Nizozemske, Švicarske i Walesa najavili su da će nositi trake “One Love” u duginim bojama.

FIFA, koja inače promovira inkluzivnost i deklarativno je protiv homofobije, napravila je veliki zaokret oko toga nakon početka Svjetskog prvenstva. Kapetanske trake u duginim bojama svrstala je u nestandardiziranu opremu, odnosno onu koju FIFA ne propisuje.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Dakle, nošenje trake u duginim bojama može se smatrati kršenjem pravila FIFA-e, što bi značilo da bi kapetani koji bi istakli traku dobili žuti karton prije svake utakmice na kojoj bi se pojavili s takvom trakom.

No, Peter Bossaert, izvršni predsjednik Belgijskog nogometnog saveza, otkrio je da je njegova reprezentacija bila izložena puno strožoj kazni ako njen kapetan bude nosio traku spomenutih boja i natpisa. “FIFA nam je prijetila i jednom utakmicom suspenzije za igrača koji bude nosio traku duginih boja i natpis “One Love”, ne samo žutim kartonom za njega.

Tri mjeseca se pokušavamo dogovoriti s FIFA-om, ali nam se ne javljaju. A onda su na dan prve utakmice Svjetskog prvenstva najavili zabranu uz spomenutu drastičnu kaznu ako se ona prekrši.”

Tako je Belgija, najveći hrvatski rival za prvo mjesto u skupini Svjetskog prvenstva, odustala od spomenute trake.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!