NaslovnicaVijestiPredsjednik Nogometnog saveza Belgije: FIFA nam je zaprijetila gorom kaznom od žutog...

Predsjednik Nogometnog saveza Belgije: FIFA nam je zaprijetila gorom kaznom od žutog kartona zbog nošenja trake duginih boja

Na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru, gdje su homoseksualni odnosi zabranjeni i kažnjivi smrću, kapetani devet reprezentacija: Engleske, Njemačke, Belgije, SAD-a, Danske, Francuske, Nizozemske, Švicarske i Walesa najavili su da će nositi trake “One Love” u duginim bojama.

FIFA, koja inače promovira inkluzivnost i deklarativno je protiv homofobije, napravila je veliki zaokret oko toga nakon početka Svjetskog prvenstva. Kapetanske trake u duginim bojama svrstala je u nestandardiziranu opremu, odnosno onu koju FIFA ne propisuje.

BONUS KREDITI DOBRODOŠLICE

Bet365 je najveća i po naše mišljenju najbolja svjetska kladionica kod koje svaki ozbiljan kladioničar treba imati račun.

Otvori račun i uzmi besplatne kredite dobrodošlice!

Dakle, nošenje trake u duginim bojama može se smatrati kršenjem pravila FIFA-e, što bi značilo da bi kapetani koji bi istakli traku dobili žuti karton prije svake utakmice na kojoj bi se pojavili s takvom trakom.

No, Peter Bossaert, izvršni predsjednik Belgijskog nogometnog saveza, otkrio je da je njegova reprezentacija bila izložena puno strožoj kazni ako njen kapetan bude nosio traku spomenutih boja i natpisa. “FIFA nam je prijetila i jednom utakmicom suspenzije za igrača koji bude nosio traku duginih boja i natpis “One Love”, ne samo žutim kartonom za njega.

Tri mjeseca se pokušavamo dogovoriti s FIFA-om, ali nam se ne javljaju. A onda su na dan prve utakmice Svjetskog prvenstva najavili zabranu uz spomenutu drastičnu kaznu ako se ona prekrši.”

Tako je Belgija, najveći hrvatski rival za prvo mjesto u skupini Svjetskog prvenstva, odustala od spomenute trake.

UZMI BONUS!

Najnovije vijesti

Real Madrid poslao ponudu za Joška Gvardiola

0
Nevjerojatni nastupi Joška Gvardiola za hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu učinili su mladog braniča još traženijim nego prije. Pouzdani izvori su skoro pisali kako...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!