NaslovnicaVijestiPREGLED VIKENDA: Evo što se događalo u svijetu nogometa prethodnog vikenda!

PREGLED VIKENDA: Evo što se događalo u svijetu nogometa prethodnog vikenda!

Pregled vikenda i ovog tjedna na Svijet Kladjenja portalu. Mnogo toga se dogodilo u svijetu nogometa tijekom vikenda. Bilo je nekih iznenađujućih rezultata, dok je također bilo i mnogo promjena na tabelama, a mi ćemo izdvojiti samo one najvažnije.

Pregled vikenda

Premier liga

Ovog vikenda u Premier ligi smo imali priliku gledati samo pet utakmica u kojima su gosti najviše profitirali, dok se jedna igra večeras između Chelseaja i West Hama, gdje je Chelsea naravno favorit sa koeficijentom od 1.30 na njihovu pobjedu. Liverpool je u petak sa pobjedom protiv Southamptona od 1-3 u gostima preuzeo prvu poziciju od Manchester Cityja, koji sada uz utakmicu manje ima dva boda manje od Liverpoola.

U subotu su se u Premier ligi igrale tri utakmice, gdje su gosti bili bolji i ostvarili pobjede u sve tri te utakmice. Naime, Bournemouth je izgubio od Burnleya koji se bori za opstanak u ligi, jer su imali samo pet bodova više od Cardiffa u zoni ispadanja i ovom pobjedom su mnogo rasterećeniji, jer sada imaju čak osam bodova više, ali i utakmicu više od Cardiffa.

Posljednje plasirani Huddersfield je ugostio Leicestera koji se bori za što bolju poziciju na gornjem dijelu tabele i napadi Lisica u ovoj utakmici su urodili plodom, da bi na kraju na krilima Vardyja ostvarili pobjedu od 1-4. Sada je Leicester zasjeo na tu sedmu poziciju, koju su preoteli od Wolvesa.

Gosti su dominirali i u utakmici Newcastlea protiv Crystal Palacea, gdje je penal presudio utakmicu. Sa bijele točke je igrač Crystal Palacea, Milivojević bio siguran i donio je svom timu nova tri boda što ih je odvelo na 12-u poziciju, dok je Newcastle ostao u problemima i samo sedam više iznad zone ispadanja, sa utakmicom više od Cardiffa. Ako bi Cardiff svoju sljedeću utakmicu pobijedio, mnoge stvari bi se zakuhale na dnu tabele Premier lige.

Posljednja utakmica ovog vikenda se odigrala na Goodison Parku, gdje je Everton ugostio Arsenala u utakmici koja je mnogo značila ekipi iz Londona u borbi za mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Međutim, stvari nisu išle kako je Unai Emery planirao i Everton je ostvario pobjedu od 1-0. Time je Arsenal ostao na toj četvrtoj poziciji, dok je Everton prešao na devetu poziciju.

izvor: bet365

Southampton 1 – 3 Liverpool
Bournemouth 1 – 3 Leicester
Huddersfield 1 – 4 Leicester
Newcastle 0 – 1 Crystal Palace
Everton 1 – 0 Arsenal

Primera

U Primeri su se ovog vikenda neke stvari razriješile, dok se i dalje zahuktava borba za mjesta koja vode na europska natjecanja. Real Madrid se nakon pobjede protiv Eibara u subotu približio Atletico Madridu na dva boda na toj drugoj poziciji, dok je Barcelona riješila sve nedoumice koje su imali u vezi titule ove sezone. Oni su sa pobjedom od 2-0 protiv Atletico Madrida na Nou Campu ostvarili prednost od 11 bodova na vrhu tabele sa samo sedam utakmica preostalih do kraja sezone. Suarez i Messi u u toj utakmici postigli golove i donijeli veliku pobjedu Barceloni, koja će po svemu sudeći sada sigurno osvojiti titulu do kraja sezone. Njima je potrebno još četiri pobjede i onda će La Liga biti zvanično njihova, ali opet zavisno od rezultata Atletico Madrida, možda bude potrebno i manje pobjeda.

Mnogo toga se izdogađalo i u borbi za mjesta koja vode na europska natjecanja ove sezone. Getafe je sa pobjedom protiv Ath. Bilbaoa ostao na toj četvrtoj poziciji sa bodom više od Seville, koja je sa pobjedom protiv Valladolida u gostima pokazala da se neće predati u borbi za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Alaves je remizirao protiv Leganesa i time su njihove šanse za mjestoa na europska natjecanja znatno smanjene, međutim, oni imaju bod manje od Valencije koja senalazi na šestoj poziciji, dok imaju četiri boda manje od Seville. Bit će vrlo teško za njih do kraja sezone, međutim, ne treba ih otpisivati.

Što se tiče dna tabele u Primeri, Celta Vigo se uspjela izvući iz zone ispadanja ali samo na dva boda iznad. Sada je Villarreal u toj poziciji, nakon što su poraženi od Betisa u nedelju. Imaju isto bodova kao i Valladolid, čiji smo poraz protiv Valencije već spomenuli. Levante je također ugrožen u ovoj borbi, jer imaju smao tri boda više, kao i Girona sa četiri boda više iznad zone ispadanja.

izvor: bet365

Girona 1 – 2 Espanyol
Real Madrid 2 – 1 Eibar
Rayo Vallecano 2 – 0 Valencia
Barcelona 2 – 0 Atletico Madrid
Alaves 1 – 1 Leganes
Getafe 1 – 0 Athletic Bilbao
Valladolid 0 – 2 Sevilla
Celta Vigo 3 – 1 Real Sociedad
Levante 2 – 2 Huesca
Betis 2 – 1 Villarreal

Serie A

Juventus je u subotnjem derbiju protiv Milana dokazao zašto baš oni osvajaju titulu ove sezone. Imaju 20 bodova više od drugoplasiranog Napolija i Scudetto je njihov. Ostvarili su 27 pobjeda u 31 utakmici dok imaju samo jedan poraz u ligi ove sezone. Odlična sezona Juventusa koji se također bori u Ligi prvaka, gdje će u četvrtfinalu igrati protiv Ajaxa.

Roma je nakon nekoliko loših rezultata ostvarila tešku pobjedu od 0-1 protiv Sampdorije i time se ponovo dovela na šestu poziciju i samo bod od Milana koji senalazi na četvrtoj poziciji koja vodi u Ligu prvaka. U toj borbi za europske pozicije je kiksao Torino, koji je veliko iznenađenje u ovoj utrci. Oni su remizirali bez golova protiv Parme u gostima i sada imaju tri boda manje od Milana, a nalaze se na osmoj poziciji. Borba je ogromna u Seriji A za ova mjesta koja vode u Europu i bit će vrlo zanimljivo pratiti do kraja sezone.

Lazio je imao šansu da bude bolje pozicioniran na tabeli, ali su sa remijem ostali ispod prvih šest pozicija, međutim oni su i dalje u utrci jer imaju samo tri boda manje od četvrtoplasiranog Milana, dok imaju i utakmicu manje. Atalanta je također u vrlo dobroj poziciji, nakon što su remizirali protiv Intera za vikend. Oni imaju isto bodva (52) kao i Milan, koji je izgubio veliku bodovnu razliku u posljednje četiri utakmice u kojima su doživjeli tri razočaravajuća poraza.

Velika borba se vodila i na dnu tabele, gdje se na začelju nalaze Bologna, Frosinone i Chievo. Chievo je već odavno otpisan, kao i Frosinone, koji ima pet bodova manje do Bologne, koja ima šansu da se izvuče, jer imaju samo bod manje od Empolija. Empoli je poražen ovog vikenda od Udinesea sa 3-2, što je ugrozilo njihove šanse za opstanak, jer Bologna ispod njih ima utakmicu manje, dok je igraju sa Chievom danas u utakmici u kojoj su očigledni favoriti sa koeficijentom od 1.45.

izvor: bet365

Parma 0 – 0 Torino
Juventus 2 – 1 AC Milan
Sampdoria 0 – 1 Roma
Fiorentina 0 – 1 Frosinone
Cagliari 2 – 1 SPAL
Udinese 3 – 2 Empoli
Inter 0 – 0 Atalanta
Lazio 2 – 2 Sassuolo
Napoli 1 – 1 Genoa

Bundesliga

Velika borba za vrh tabele u Bundesligi se vodila ovog vikenda, kada je Bayern ugostio Borussiju Dortmund u 28. kolu, gdje su ostvarili ogormnu pobjedu od 5-0 i time prešli na vrh tabele i sada imaju bod više od Dortmunda. Ta borba će sigurno nastaviti do kraja sezone, do koje je preostalo još samo šest utakmica.

Zanimljiva borba se još vodi i za mjesta koja vode na Europska natjecanja, gdje su Leipzig i Frankfurt sada zauzeli tu treću i četvrtu poziciju, a razlika između njih je tri boda. Samo četiri boda ispod četvrtoplasiranog Frankfurta se nalazi Borussija M’gladbach koja se sigurno neće predati nakon što su u posljednja tri kola ostvairili dva remija i poraz. Oni su u nedelju remizirali protiv Werder Bremena.

Frankfurt je svoju poziciju učvrstio sa pobjedom protiv Schalkea od 1-2 u gostima, dok je Leipzig kojeg smo već spomenuli morao pobijediti Leverkusena u gostima, čime su poboljšali svoje šanse za Ligu prvaka sljedeće sezone.

Wolfsburg je nakon pobjede nad Hannoverom (3-1) preuzeo šestu poziciju i uključili su se u borbu za mjesta koja vode na europska natjecanja do kraja sezone.

Što se tiče borbe za opstanak, Stuttgart je najbliži sigurnoj zoni, ali se nalaze četiri boda ispod Augsburga, dok imaju vrlo tešku utakmicu u sljedećem kolu protiv Leverkusena koji se također bori za mjesta koja vode u Europu. U toj utakmici je Leverkusen favorit sa koeficijentom od 1.75, međutim ne treba otpisivati Stuttgarta koji će sigurno ostaviti srce na terenu u borbi za opstanak.

izvor: bet365

Mainz 5 – 0 Freiburg
Leverkusen 2 – 4 Leipzig
Hertha 1 – 2 Dusseldorf
Schalke 1 – 2 Frankfurt
Stuttgart 1 – 1 Nurnberg
Wolfsburg 3 – 1 Hannover
Bayern 5 – 0 Dortmund
Augsburg 0 – 4 Hoffenheim
M’gladbach 1 – 1 Werder Bremen

Ligue 1

U Francuskoj se dogodilo nekoliko iznenađujućih rezultata ovog vikenda, gdje je Lyon u pokušaju da se približi Lilleu na drugoj poziciji zakazao. Oni su na svom terenu izgubili od Dijona koji se nalazio na posljednjem mjestu na tabeli, izgubili sa 1-3. Generalno su bili mnogo bolji tim od gostiju, ali su gosti iskoristili svoje šanse i preko Saida postigli dva gola, da bi u drugom poluvremenu Rafael postigao autogol za 1-3.

Na tabeli se vodi i velika utrka za tu četvrtu poziciju koja vodi u Europsku ligu, dje St. Etienne vodi glavnu riječ sa dva boda više od Marseillea, koji je izgubio mnogo bodova u posljednje vrijeme. U ovoj utrci za tu četvrtu poziciju se nalaze Reims i Nice sa po tri boda manje od St. Etiennea, dok bi se u utrku mogao uključiti i Montpellier, ako bi u sljedećem kolu ostvarili tri boda protiv Toulousea, gdje su favoriti sa koeficijentom 1.85.

Još jedan iznenađujući rezultat u Ligue 1 se dogodio kada je PSG igrao protiv Strasbourga kod kuće u nedelju. Rezultat je na kraju bio 2-2, međutim, mnogo toga se događalo na ovoj utakmici. Choupo-Moting je propustio jednu 100% priliku za gol, dok je PSG imao čak 21 šut po golu, od kojih je šest išlo u okvir gola, no ipak nisu mogli pobijediti Strasbourga. Ovaj rezultat nam pokazuje kako se PSG možda i malo opustio, s obzirom da imaju 20 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Lille koji je ovog vikenda remizirao protiv Reimsa sa 1-1 u gostima.

izvor: bet365

Bordeaux 2 – 0 Marseille
Lyon 1 – 3 Dijon
Amiens 2 – 2 St. Etienne
Angers 3 – 3 Rennes
Guingamp 1 – 1 Monaco
Nimes 2 – 0 Caen
Reims 1 – 1 Lille
Toulouse 1 – 0 Nantes
Nice 1 – 0 Montpellier
PSG 2 – 2 Strasbourg

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!