NaslovnicaVijestiPregled vikenda u pet najvećih liga u Europi!

Pregled vikenda u pet najvećih liga u Europi!

Pregled vikenda na Svijet Kladjenja portalu. Ovog vikenda smo na rasporedu imali mnogo utakmica i dobre ponude iz liga petica. Mnogo toga zanimljivog se događalo za vikend i mi ćemo izdvojiti samo one najzanimljivije trenutke i baciti pogled na tabelu.

Premier liga

Krenut ćemo sa Premier ligom u kojoj još uvijek ništa nije riješeno, osim činjenice da je Huddersfield sada zvanično klub koji će sljedeće sezone igrati u Championshipu. Oni su za vikend poraženi od Crystal Palacea i time su zapečatili svoju sudbinu.

Huddersfield je osvojio samo 14 bodova do sada i ostvario tri pobjede, međutim oni više nemaju šanse da se spase od ispadanja, nakon što su zaostali čak 19 bodova iza sigurne zone. U dnu tabele je također i Fulham koji ima samo tri boda više od Huddersfielda i iako još uvijek nije zvanično, oni će se sigurno pridružiti Huddersfieldu. Fulham sljedeću utakmicu igra protiv Watforda u gostima gdje je koeficijent na Watford u padu i iznosi 1.66. S obzirom da je to već riješena stvar, ovdje se očekuje pobjeda domaćina.

Cardiff je treći klub koji se nalazi u zoni ispadnja i oni su znatno bolji od posljednja dva kluba, dok imaju pet bodova manje od Burnleya koji je u sigurnoj zoni. Bit će vrlo teško za Cardiff da sustigne Burnleya u ovoj fazi natjecanja, a pogotov jer sljedeću utakmicu igraju protiv Manchester Cityja, koji je u ozbiljnoj borbi za titulu sa Liverpoolom.

Naime, na vrhu tabele se u ovom trenutku nalaze Liverpool i Manchester City, koji su se odvojili od ostatka tabele. Oni imaju po 79 i 77 bodova, dok Građani imaju utakmicu manje. Liverpool i Manchester City su za vikend ostvarili pobjede i time zahuktali stvari na samom vrhu. Liverpool je ostvario tešku pobjedu protiv Tottenhama, gdje su u posljednjim minutama spašavali sva tri boda, dok je Manchester City imao nešto lakši raspored, gdje su igrali protiv Fulhama.

O vikendu u Premier ligi se ima dosta toga pisati, a još jedna vrlo zanimljiva borba se vodi za mjesta koja vode na europska natjecanja. Od treće do šeste pozicije se nalaze Totenham, Manchester United, Arsenal i Chelea. Sve njih dijeli samo jedan bod na te četiri pozicije, dok Arsenal ima utakmicu manje koju igraju večeras protiv Newcastlea, gdje je Arsenal očigledni favorit sa koeficijentom od 1.36. Tottenham je kao što smo i napomenuli, izgubio od Liverpoola i u vrlo lošoj su formi, jer u posljednjih pet utakmica imaju četiri poraza. Zatim Manchester United, koji je za vikend pobijedio Watforda sa 2-1, sljedeću utakmicu igra protiv Wolvesa u gostima i to će biti vrlo teško gostovanje, s obzirom da se Wolves nalazi na sedmoj poziciji i igraju vrlo dobru sezonu. Koeficijent na United u ovom susretu je 2.05 što ima vrijednost ako nas pitate. Još ostaje Chelsea na šestoj poziciji, Chelsea koji je ostvario pobjedu za vikend protiv spomenutog Cardiffa koji se muči u zoni ispadanja. Sve u svemu očekuje nas vrlo zanimljiva završnica u engleskoj Premier ligi.

izvor: bet365

Fulham 0 – 2 Manchester City

Brighton 0 – 1 Southampton

Burnley 2 – 0 Wolves

Crystal Palace 2 – 0 Huddersfield

Leicester 2 – 0 Bournemouth

Manchester United 2 – 1 Watford

West Ham 0 – 2 Everton

Cardiff 1 – 2 Chelsea

Liverpool 2 – 1 Tottenham

Primera

U španjolskoj Primeri je pitanje titule već, možemo slobodno reći, riješeno, jer Barcelona ima 10 bodova više u odnosu na drugoplasirani Atletico Madrid na vrhu tabele. Oni su igrali protiv Espanyola u gradskom derbiju za vikend i ostvarili su pobjedu od 2-0. Sljedeću utakmicu igraju protiv Villarreala, koji se bori da ne ispadne u crvenu zonu, tako da nas očekuje vrlo zanimljiv susret, a koeficijent na Barceloninu pobjedu ovom susretu je prilično dobar i iznosi 1.70 u najboljoj kladionici na svijetu.

Velika borba se vodi i za mjesta koja vode na europska natjecanja. Atletico Madrid i Real Madrid se zasebno bore za tu drugu poziciju, jer su samo dva boda odvojeni jedni od drugih, dok je četvrti Getafe čak 11 bodova daleko od Reala, međutim, oni se također bore za tu poziciju na kojoj se nalaze, jer im je Alaves samo dva boda ispod njih, dok su Valencia i Sevilla također u poziciji da preotmu status Getafea.

Getafe je sam kriv za ovu situaciju, jer su u prošlom kolu izgubili od Leganesa pred svojim navijačima sa 0-2 i to ih je sada dovelo u tešku poziciju i imaju šansu da izgube mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Sljedeću utakmicu igraju protiv Espanyola u gostima i očekuje se vrlo teško gostovanje, uprkos tome što je Espanyol poražen u posljednje dvije utakmice. Koeficijent na pobjedu Getafea u ovom susretu je u padu i iznosi 3.10.

Alaves je imao šansu da se plasira na to četvrto mjesto i preuzme ga od Getafea, ali poraz protiv Atletico Madrida kod kuće im je poremetio planove. Poraženi su sa visokih 0-4 i nadat će se da će popraviti svoj nastup protiv Seville u gostima u sljedećem kolu, međutim, Sevilla ima samo jedan bod manje od njih i vjerojatno će i sama željeti da ostvari sva tri boda, dok su proglašeni i favoritima sa koeficijentom 1.45.

Nećemo zaboraviti ni Valenciju, koja ima nešto teži raspored, jer sljedeću utakmicu igra protiv Real Madrida, koji se bori za drugu poziciju i bit će im vrlo teško da ostvare neke bodove u toj utakmici, jer je Real Madrid veliki favorit sa koeficijentom 2.05, međutim u prošlom kolu su pobijedili Sevillu u gostima, pa će u ovaj susret ući sa boljim raspoloženjem, tako da budite oprezni.

U Primeri se zanimljiva borba također vodi na dnu tabele, gdje su posljednja tri kluba u samo nekoliko bodova razlike i bore se da opstanu u elitnom redu. Naime, Celta Vigo je ekipa koja je najbliža sigurnoj zoni i oni su samo jedan bod iza Villarreala, dok je ugrožen i Valladolid, kao i Levante koji se bore sa samo dva i četiri boda više od zone ispadanja. Stvari su praktično gotove za Rayo Vallecano i Huescu koji imaju četiri i šest bodova manje od Celte Vigo, međutim, ništa još ne treba zaključivati. Podjednako zanimljiva borba za Ligu prvaka i zonu ispadanja očekuje nas u preostalom dijelu prvenstva.

izvor: bet365

Girona 1 – 2 Ath. Bilbao

Getafe 0 – 2 Leganes

Barcelona 2 – 0 Espanyol

Celta Vigo 3 – 2 Villarreal

Alaves 0 – 4 Atletico Madrid

Levante 2 – 2 Eibar

Rayo Vallecano 1 – 1 Betis

Sevilla 0 – 1 Valencia

Valladolid 1 – 1 Real Sociedad

Real Madrid 3 – 2 Huesca

Serie A

Juventus je novi prvak Serie A kako stvari u ovom trenutku stoje. Oni su se već kvalificirali za Ligu prvaka sljedeće sezone bez obzira što se dogodi. U posljednjem kolu su igrali protiv Empolija kojeg su dobili sa 1-0. Oni sada imaju 15 bodova razlike u odnosu na Napoli, koji se nalazi na drugoj poziciji i pitanje osvanja titule je skoro pa riješeno. Ostatak sezone je samo formalnost. Napoli se također odvojio od ostatka tabele i imaju 10 bodova više od trećeplasiranog Intera koji je za vikend izgubio od Lazija sa 0-1. Iznenadni poraz je ovu sezonu u Seriji A učinio još mnogo zanimljivijom, jer se sada i Lazio uključio u borbu za mjesta koja vode u Ligu prvaka.

Ispod Intera se nalazi Milan, koji je izgubio posljednje dvije utakmice i nisu baš u nekoj formi, a za ovaj vikend su poraženi od Sampdorije u gostima sa 1-0. Lazio na petoj poziciji ima šansu da pobrka računa Interu i Milanu, jer u sljedećem kolu igraju protiv SPAL-a u utakmici u kojoj su veliki favoriti sa koeficijentom od 1.72 koji ima stvarnu vrijednost. Inter gostuje nimalo ugodnoj Genoi, gdje su favoriti sa koeficijentom od 2.05, međutim, sa ovom igrom za vikend su pokazali da su ranjiva momčad.

Milan na svom stadionu dočekuje Udinese i veliki su favoriti sa koeficijentom od 1.50, međutim, Udinese će uraditi sve kako bi im pomrsio račune. Nećemo zaboraviti ni Atalantu koja ima isto bodova kao i Lazio. Atalanta je za vikend dobila Parmu u gostima i time se priključila velikoj borbi za mjesta koja vode u Ligu prvaka. Ovo je zaista velika borba, jer se tu nalazi i Roma na sedmoj pozicij sa samo jednim bodom manj od Lazija i Atalante. Oni su pretrpjeli težak poraz od Napolija pred svojim navijačima i sigurni smo da će željeti da se vrate na pobjedničke puteve što prije, jer u sljedećem kolu igraju protiv Fiorentine, dok imaju mnogo problema u svlačionici, međutim, oni su ipak favoriti protiv Ljubičastih sa koeficiejntom 1.95.

Što se tiče borbe na dnu tabele, Chievo i Frosinone su praktički već ispali, ali Empoli na toj 18-oj poziciji se i dalje bori, jer imaju samo dva boda manje od Bologne, dok imaju samo tri boda mnje od Udinesea na 16-oj poziciji. Posljednja tri kluba na tabeli su izgubila svoje utakmice za vikend i time su produžili svoju agoniju na posljednim pozicijama.

izvor: bet365

Chievo 0 – 3 Cagliari

Udinese 2 – 0 Genoa

Juventus 1 – 0 Empoli

Sampdoria 1 – 0 Milan

Parma 1 – 3 Atalanta

Roma 1 – 4 Napoli

Fiorentina 1 – 1 Torino

Frosinone 0 – 1 SPAL

Bologna 2 – 1 Sassuolo

Inter 0 – 1 Lazio

Bundesliga

Vikend u Bundesligi je bio prilično regularan, sa nekim iznenadnim rezultatima kao što je onaj Freiburga i Bayerna gdje su igrali neriješeno. Bayern je imao priliku da prati Dortmunda u stopu, međutim, sa tim remijem su zaostali sada dva boda za Dortmundom na vrhu tabele. Oni su se od ostalih ekipa odvojili i zasebno se bore za titulu, dok se velika borba vodi i za ta mjesta koja vode u Ligu prvaka, gdje Leipzig i Frankfurt drže svoje pozicije, dok je samo par bodova ispod M’gladbach, koji je izgubio za vikend od Dusseldorfa, što je još jedan iznenadni rezultat. Leipzig i Frankfurt su ostvarili pobjede protiv Herthe i Stuttgarta i time su poboljšali svoje pozicije. Bit će zanimljivo do kraja sezone što se tiče vrha tabele i u Bundesligi, pogotovo jer ćemo u sljedećem kolu gledati direktnu borbu za prvo mjesto između Dortmunda i Bayerna na Allianz Areni, gdje je Bayern očigledni favorit sa koeficijentom od 1.53.

Na dnu tabele Bundeslige se nalaze Stuttgart, Nurnber i Hannover. Hannover i Nurnbeg su praktično ispali, jer imaju po devet i 11 bodova manje od sigurne zone, dok Stuttgart i dalje ima nade, jer imaju samo pet bodova manje od Augsburga, međutim forma u posljednje vrijeme to ne dokazuje, nakon što su izgubili dvije od posljednje tri utakmice. Za vikend su poraženi u gostima od Frankfurta. Nurnberg je pak ostvario pobjedu protiv Augsburga za vikend, međutim, to im nije mnogo pomoglo u borbi za opstanak. Vidjet ćemo hoće li tu formu nastaviti i protiv Stuttgarta u sljedećem kolu.

Izvor: bet365

Hoffenheim 4 – 1 Leverkusen

Dortmund 2 – 0 Wolfsburg

Dusseldorf 3 – 1 M’gladbach

Freiburg 1 – 1 Bayern

Nurnberg 3 – 0 Augsburg

Werder Bremen 3 – 1 Mainz

Leipzig 5 – 0 Hertha

Hannover 0 – 1 Schalke

Frankfurt 3 – 0 Stuttgart

Ligue 1

U Francuskoj ligi je sve prošlo lagano za gigante iz Pariza. Oni imaju 20 bodova više od Lillea sa utakmicom manje, gdje su praktički riješili pitanje šampiona sa osam utakmica do kraja sezone. Bilo je to i prije riješeno, jer je PSG gotovo od početka sezone imao ogromnu prednost i vidjelo se da ih nitko neće moći stići u ovoj ligi. Oni su u prošlom kolu bez Neymara i još nekih bitnih igrača dokazali da mogu dobiti utakmicu i sa minimalnom prednošću od 0-1. Naime pobijedili su Toulousea i tako povećali svoju bodovnu prednost. Lille se i dalje bori za tu drugu poziciju, iako sada imaju četiri boda više od Lyona, oni se nikako ne smiju opustiti, a u prošlom kolu su dobili Nantesa sa 2-3 u gostima i time dokazali da će se do kraja sezone boriti za direktnu promociju u Ligu prvaka.

Lyon se također odvojio od ostatka klubova na osam bodva i bit će vrlo teško Marseilleu da ih stigne na toj poziciji, međutim, Marseiileova pozicija, koja vodi u Europsku ligu je također ugrožena, jer se ispod njih samo dva boda nalaze St. Etienne i Reims. Lyon je svoju poziciju potvrdio minimalnom pobjedom za vikend protiv Rennesa. Marseille nije mogao držati korak za Lyonaom nakon što su remizirali sa 2-2 protiv Angersa pred svojim navijačima.

Dno tabele u ovoj ligi ne izgleda više tako natjecateljski nastrojeno, jer su posljednja tri kluba samo po jedan bod odvojena jedan od drugog, dok je Caen najbliži sigurnoj zoni i imaju čak sedam bodova manje. Bit će ovo vrlo teška situacija za posljednja tri kluba, a čak i nakon pobjeda za vikend Caenu i Guingampu će biti vrlo teško da se izvuku. Dijon je sa četiri poraza u posljendjih pet utakmica dokazao da je i najgori tim u Ligi ove sezone. Dijon će u goste Lyonu u sljedećem susretu, gdje je Lyon ogroman favorit sa koeficijentom od 1.22 na njihovu pobjedu.

izvor: bet365

Rennes 0 – 1 Lyon

Marseille 2 – 2 Angers

Amiens 0 – 0 Bordeaux

Dijon 0 – 1 Nice

Monaco 0 – 1 Caen

Nantes 2 – 3 Lille

Toulouse 0 – 1 PSG

UPLATI!

Uz najbolje koeficijente, bet365 kladionica za nove igrače nudi odlične promocije. Tako da nam za igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Albanije i Makedonije nude bonus pri prvoj uplati do 25€.

Dok je za igrače iz Bosne i Hercegovine taj bonus nešto veći i pri prvoj uplati možete uzeti do 50€. Zaista bi bilo šteta ne iskoristiti sve ove poklone jedne od najboljih kladionica na svijetu.

Ukoliko se svakako kladite u zemaljskim kladionicama, vi ćete taj novac potrošiti, međutim, zemaljske kladionice ne nude nikakve bonuse, tako da ste ovdje samo na dobitku, dok nemate ni manipulativnih troškova, niti poreza na dobitak.

UZMI BONUS!

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!