NaslovnicaVijestiPREGOVORI ZAPOČELI: Chelsea započeo pregovore sa Real Madridom oko mogućeg transfera zvijezde!

PREGOVORI ZAPOČELI: Chelsea započeo pregovore sa Real Madridom oko mogućeg transfera zvijezde!

Kako danas pišu brojni engleski mediji, predstavnici Chelseaja su započeli pregovore sa čelnicima Real Madrida oko mogućeg otkupa ugovora jedne od najvećih zvijezda, a riječ je o Mateu Kovačiću. Hrvatski reprezentativac je na Santiago Bernabeu stigao 2015. godine iz Intera, ali se u proteklih nekoliko sezona nije uspio izboriti za mjesto u početnih 11 Los Blancosa.

Chelsea sprema ponudu za Kovačića

Toliko je bio nezadovoljan minutažom u ‘kraljevskom’ klubu da je prošlog ljeta odlučio otići u Chelsea na posudbu, gdje pruža jako dobre nastupe ove sezone pod vodstvom Maurizija Sarrija, te je već odigrao 20 utakmica u svim takmičenjima.

Novine The Evening Standard pišu da je Sarri navodno toliko oduševljen Kovačićem, da je poručio upravi londonskog kluba da ga pokušaju dovesti za stalno, a oni su već započeli pregovore sa Real Madridom. Mateo je nedavno i sam priznao kako je odlazak iz Real Madrida bila njegova želja, jer je želio igrati više, a sada je zadovoljan ulogom koju ima u dresu ‘Plavaca’.

Naime, rekao je: “Stvarno sam sretan u Chelseaju. Grad je nevjerovatan, navijači su sjajni, stadion također, sve je lijepo, tako da se mogu zamisliti ovdje. Nakon dvije godine ‘mučenja’ u Madridu, igranja, a zatim neigranja, bilo mi je jako teško. Izgubite samopouzdanje, ne radite više stvari na terenu koje ste znali raditi. Odluka o odlasku je bila moja. Chelsea je došao po mene, razgovarao sam sa trenerom i klubom. Želio sam doći ovdje i sretan sam što se to dogodilo.”

Chelsea se trenutno nalazi na trećem mjestu u Premier ligi, sa 31 osvojenim bodom nakon 14 odigranih utakmica, deset manje od vodećeg Manchester Cityja koji je odigrao utakmicu više, te pet manje od drugoplasiranog Liverpoola. Tim Maurizija Sarrija večeras očekuje gostovanje kod 13-plasiranog Wolverhamptona.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!