NaslovnicaVijestiPreinačena najveća kazna u povijesti Premiershipa, "spasonosni" bodovi vraćeni Evertonu

Preinačena najveća kazna u povijesti Premiershipa, “spasonosni” bodovi vraćeni Evertonu

Engleski klub Everton, koji se natječe u Premier ligi, vratio je dio bodova koji su im prethodno bili oduzeti zbog kršenja propisa lige o profitu i održivosti. Ranije u sezoni, Evertonu je oduzeto čak 10 bodova, što ih je dovelo u nezavidan položaj i “gurnulo” ka zoni ispadanja. Međutim, nakon što su s Goodison Parka podnijeli žalbu, ona je prihvaćena, što je rezultiralo promjenom odluke i vraćanjem dijela izgubljenih bodova klubu.

Čelnici su danas odlučili umanjiti kaznu, te umjesto prvotnih 10 oduzetih bodova, Everton će na kraju izgubiti šest. Ova odluka znači da će nakon presude Everton zauzeti 15. mjesto na tablici s 25 osvojenih bodova, čime je klub povećao šanse za ostanak u eliti.

U svom prvom priopćenju, Everton je presudu okarakterizirao kao “potpuno nerazmjernu i nepravednu”. To je najveća kazna u povijesti Premier lige i prva vezana uz pravila financijskog fair playa.

Ipak, Everton se još uvijek suočava s neizvjesnošću jer ga očekuje novo suđenje. Prema najnovijim događanjima, u siječnju su ih, zajedno s Nottingham Forestom, ponovno optužili za kršenje pravila, te će uskoro ponovno biti predmet suđenja.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!