NaslovnicaVijestiPrekipjelo im: Burna reakcija igrača PSG-a zbog Neymara!

Prekipjelo im: Burna reakcija igrača PSG-a zbog Neymara!

Ozljeda igrača Paris Saint-Germaina, Brazilca Neymara i operacija koja ga očekuje glavne su teme nogometne javnosti u Francuskoj, a takva situacija izazvala je veliku nervozu u timu Parižana.

Brazilac je polomio metatarzalnu kost, mora na operaciju i odsustvovaće najmanje tri mjeseca. Ipak, o njemu ne prestaje da se piše, a da to negativno utječe na ostale igrače PSG-a potvrdio je i defanzivac Presnel Kimpembe, koji je oštro odbrusio novinaru Le Parisiena na pitanje o brazilskoj vedeti.

“Opet Neymar! Neymar tamo, Neymar ovamo. Svugdje Neymar. Stvarno ne znam što da kažem. Ako ne igra, onda ne igra. Trener će iskoristiti igrače koji mogu nastupiti. Stvarno nas boli takav tretman.”

[su_no1forfootball]

“Naravno da znamo da je on važan igrač za ovu ekipu. Uznemireni smo, ali probaćemo da se plasiramo dalje u Ligi prvaka i zbog njega. Ipak, ekipa je uvijek na prvom mjestu “, istaknuo je 22-godišnji igrač.

Neymar se povrijedio u nedjelju u prvenstvenom duelu s Olympique Marseilleom, tako da će propustiti završnicu sezone s Paris Saint-Germainom, a sada je u upitno koliko će biti spreman i za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

“To je mala pukotina, fraktura kosti u sredini stopala i operacija je zakazana za subotu u Belo Horizonteu. Ne znamo tačno vrijeme, ali sigurno će biti u subotu. Oporavak će trajati dva i po, tri mjeseca.”

“Nakon operacije imat ćemo više detalja i preciznije znati koliko je vremena potrebno za oporavak. Neymar je tužan, uznemiren, ali razumije da ne postoji alternativa kako bi se oporavio što je prije moguće”, kazao je doktor Lasmar za brazilske medije.

Brazilac je prošlog ljeta stigao u PSG iz Barcelone za rekordan transfer od 222 miliona eura, čime je postao najskuplji nogometaš svijeta. Ove sezone za pariski klub odigrao je 30 utakmica i postigao 28 golova.

“Svece” u utorak očekuje uzvratba utakmica osmine finala Lige prvaka s Realom, u prvom meču na Santiago Bernebeuu bilo je 3:1 za madridski klub.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!