NaslovnicaVijestiPREMIER LIGA: 5 transfera koji su bili na korak od realizacije, ali...

PREMIER LIGA: 5 transfera koji su bili na korak od realizacije, ali se ipak nisu dogodili!

Jučer je i službeno završen još jedan ljetni prelazni rok, barem kada su u pitanju klubovi iz Premier lige. I dok ostali europski klubovi imaju još nekoliko tjedana da dovedu nova pojačanja, klubovi sa otoka neće imati priliku pojačati se sve do januara, odnosno do zimskog prelaznog roka.

5 propalih transfera u Premier ligi

U najzanimljivijoj ligi svijeta mnogo toga se dogodilo u proteklih nekoliko mjeseci, a najviše pažnje privukli su transferi zvijezda kao što su Harry Maguire, Rodri, Nicolas Pepe, Youri Tielemans i Tanguy Ndombele.

Ipak, bilo je i nekoliko propalih transfera, koji su bili na korak od realizacije. Donosimo vam listu 5 najzanimljivijih transfer špekulacija koje su na kraju ostale samo špekulacije i ništa više.

  • Paulo Dybala – Tottenham i Manchester United

Jedan od najboljih igrača Juventusa Paulo Dybala u posljednja dva tjedna se neprestano povezivao sa mogućim dolaskom u Premier ligu, gdje su najveći interes za njega pokazivali Manchester United i Tottenham Hotspur.

Navodno, oba kluba su uspjela postići dogovor sa čelnicima ‘Stare dame’, ali ne i sa samim igračem, koji je zahtijevao platu od čak 20 miliona eura godišnje, što su i ‘Crveni vragovi’ i Spursi bez razmišljanja odbili.

  • Bruno Fernandes – Tottenham i Manchester United

Još jedan igrač koji se povezivao sa dolaskom u United i Tottenham je i veznjak Sportinga Bruno Fernandes. Nakon impresivne prošle sezone u kojoj je postigao preko 20 golova u svim takmičenjima, Fernandes je postao jedan od najtraženijih igrača u ovom prelaznom roku.

Ipak, ono što je odbilo mnoge klubove koji su pokazivali interes za njega je odšteta od oko 70 miliona eura, koju su čelnici portugalskog velikana tražili za njega. Na kraju je Tottenham Hotspur doveo Giovanija Lo Celsa, dok United nije doveo pojačanje u veznom redu.

  • Wilfried Zaha – Everton

Jedan od najboljih krilnih igrača u Premier ligi, Wilfried Zaha, početkom ljeta je i javno priznao kako želi napustiti Crystal Palace. Everton je poslao dvije ponude za njega, od čega je jedna iznosila oko 70 miliona eura, ali u londonskom klubu su obje ponude odbili, te ostali pri mišljenju kako ga neće pustiti za manje od 100 miliona eura. Na kraju je na Goodison Park stigao krilni igrač Arsenala Alex Iwobi.

  • Dayot Upamecano – Arsenal

Nakon što je njegov tim primio čak 51 gol u Premier ligi prošle sezone, trener Arsenala Unai Emery je od početka ljetnog prelaznog roka namjeravao pojačati defanzivnu liniju.

U klub je stigao mladi centralni defanzivac William Saliba, koji je odmah po dolasku otišao nazad u Saint-Etienne na jednogodišnju posudbu. Dugo nakon toga se ništa nije događalo kada su u pitanju pojačanja u obrani, da bi klub napustio i kapiten Laurent Koscielny.

Sa dolaskom na Emirates najviše su se povezivali Dayot Upamecano iz Leipziga, te Juventusov Daniel Rugani. Međutim, ‘Topnici’ si nisu mogli priuštiti dovođenje Upamecana, s obzirom da je Leipzig za njega tražio između 80 i 100 miliona eura. Ipak, posljednjeg dana prelaznog roka u klub su stigla dva pojačanja, lijevi bek Celtica Kieran Tierney, te centralni defanzivac velikog rivala Chelseaja David Luiz.

  • Christian Eriksen – Manchester United

Budućnost Eriksena u Tottenham Hotspuru se dovodila u pitanje još od početka prelaznog roka. On je nedavno ušao u posljednju godinu ugovora sa Spursima, te je i sam priznao kako mu je želja isprobati nešto novo u karijeri. Navodno su čelnici Manchester Uniteda održali pregovore sa njegovim klubom oko mogućeg transfera, ali su na kraju odustali od danskog reprezentativca.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!