NaslovnicaVijestiPremier liga kažnjava još jedan klub sa oduzimanjem bodova

Premier liga kažnjava još jedan klub sa oduzimanjem bodova

Premier liga je optužila još jedan klub zbog kršenja pravila Financijskog fer pleja dok se kampanja protiv prekomjernog trošenja nastavlja. Unatoč tome što više nisu ni u toj ligi, Leicester City je najnoviji klub koji će osjetiti gnjev Premier lige.

Everton i Nottingham Forest već su ove sezone kažnjeni oduzimanjem bodova, pri čemu je Everton prvotno dobio -10 bodova, a Forest je dobio -4 boda.

Leicester City upućen je neovisnoj komisiji zbog navodnih kršenja pravila o profitu i održivosti (PSR), uz njihov neuspjeh u dostavi revizijskih financijskih izvještaja tijekom svoje posljednje tri sezone u ligi.

Ako se proglase krivima, vodeći u Championshipu mogli bi se suočiti s oduzimanjem bodova. Osim toga, klub je pod istragom u sklopu zasebnog financijskog istraživanja koje provodi Engleska nogometna liga.

Leicester City je izdao sljedeće priopćenje u odgovoru Premier ligi:

“Leicester City je iznenađen postupcima koje je danas poduzela Premier liga. Klub je izuzetno razočaran što je Premier liga odabrala optužiti Leicester, unatoč naporima kluba da konstruktivno surađuje s Premier ligom u vezi s pitanjima koja su predmet ove optužbe, iako Leicester trenutno nije član Premier lige.

Leicester ostaje voljan i spreman konstruktivno surađivati s Premier ligom i EFL-om kako bi tražio pravi rješenje mogućih optužbi, od pravih tijela i u pravo vrijeme. Klub nastavlja pažljivo razmatrati svoj položaj i, ako je potrebno, nastavit će se braniti od bilo kakvih nezakonitih postupaka nogometnih vlasti, ako pokušaju vršiti nadležnost gdje to ne mogu učiniti, kao što se dogodilo ranije ove godine.

Leicester je ponovno dokazao svoju predanost pravilima o P&S-u putem svog poslovnog modela tijekom znatnog razdoblja, postižući usklađenost dok su pratili sportske ambicije koje su u potpunosti vjerodostojne s obzirom na dosljedan uspjeh koji je klub postigao u tom razdoblju, kako u domaćim tako i u europskim natjecanjima. Dok nastavljamo zastupati stav kluba, nastavit ćemo se boriti za pravo svih klubova da ostvare svoje ambicije, posebno tamo gdje su one razumno i pošteno uspostavljene kroz kontinuirani sportski uspjeh.

Klub zahvaljuje svojim navijačima na razumijevanju u ovom pitanju i na njihovoj kontinuiranoj podršci našoj momčadi, čiji uspjeh na terenu tijekom posljednjih tjedana sezone ostaje naš primarni fokus.”

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!