NaslovnicaVijestiPremier liga ili Liga prvaka? Pep Guardiola odgovorio na pitanje

Premier liga ili Liga prvaka? Pep Guardiola odgovorio na pitanje

Manchester City će pokušati da izbori prvi plasman u finale Lige prvaka u klupskoj istoriji, a prepreka na tom putu biće im PSG i Mauricio Pochettino, koji ih je prije dvije godine sa Tottenhamom zaustavio u četvrtfinalu.

Pep Guardiola, trener Manchester Cityja rekao je danas da očekuje teške duele sa Paris Saint-Germainom i istakao da njegovi nogometaši treba da uživaju.

Guardiola je istakao da očekuje teške duele: “Znamo da će nam biti teško u obe utakmice. Oni će imati šanse. Svi znaju kakav PSG ima kvalitet. Ali, ovo je polufinale Lige prvaka. Šta drugo da očekujete? Moramo da uživamo u pritisku i situaciji u kojoj smo”, rekao je Guardiola na konferenciji za medije.

Manchester City će sutra od 21:00 gostovati PSG-u na Parku prinčeva, u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Pep Guardiola je otkrio plan za kontrolu utakmice: “Želimo da imamo loptu u nogama. Ako tako bude, imat ćemo stabilnost”, kazao je on.

Po njegovim riječima, City je zahvalan na prilici da se bori za plasman u finale.

“Mnogima je ovo prvi put da igraju ovu fazu natjecanja, zbog toga moramo da budemo dodatno fokusirani. Svi su spremni i sretni, zahvalni smo na ovoj prilici. Nekim klubovima je normalno, za nas je ovo rijetkost. Mi nismo elita ovog natjecanja, ali želimo to da postanemo”, rekao je Guardiola.

On je naveo da je Premier liga važnije takmičenje za Manchester City, ali… “Liga prvaka je slađa”, pojasnio je španjolski stručnjak.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!