NaslovnicaVijestiPremier liga oduzima bodove Evertonu na kraju mjeseca?

Premier liga oduzima bodove Evertonu na kraju mjeseca?

Frank Lampard bi mogao biti na rubu nemogućeg zadatka u Evertonu do kraja ove sezone, jer riskiraju potencijalno oduzimanje bodova. Ovo nije bila sezona u kojoj su navijači Everton bili sretni, pogotovo nakon tog poraza od Tottenhama u prošlom kolu Premier lige.

Lampardov tim je sada samo jedan bod iznad 18-plasiranog Burnleya i sada ima lošiju gol razliku od momčadi Seana Dychea, čak iako su odigrali utakmicu manje.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Izgubili su osam od prethodnih deset ligaških utakmica, pobijedivši samo jednom, a sada se suočavaju sa stvarnom prijetnjom ispadanja u Championship.

Moglo bi se dogoditi čak da izgube i dodatne bodove, jer Daily Mail navodi kako su suočeni sa stvarnim rizikom oduzimanja bodova u ligi zbog kršenja pravila o profitu i održivih pravila.

Klub je trebao objaviti svoje finansije za sezonu 2020/21 u prosincu, no, prema izvješću, odgađali su to, jer su tražili objašnjenje od Premier lige o tome što mogu nadoknaditi zbog utjecaja COVID-a.

Klubovi imaju pravo izgubiti samo najviše 105 milijuna funti tijekom tri sezone u normalnim okolnostima, u skladu s ligom koja pokušava izbjeći da klubovi troše iznad svojih mogućnosti i nađu se u problemima.

Međutim, zbog Covida je se to proširilo na četiri godine, jer klubovi nisu imali prihod od posjetitelja.

Kao takav će se prosjek gubitaka uzeti kroz četiri godine, dajući brojku za uobičajene tri godine, koju bi Everton još uvijek mogao prekršiti.

Nakon što su izgubili prijavljenih 260 milijuna funti u godinama od 2017. do 2020., Everton je prošlog ljeta bio prisiljen sklapati ugovore sa nižim cijenama, potpisavši Demaraija Graya za 1.8 milijuna funti, a ostali transferi su bili besplatni.

Liga je klubovima dala rok do kasnije ovog mjeseca da objave svoje račune i napravit će neke dodatke za Covid, ali nema utvrđenih kriterija.

Ako bi im se odbili bodovi u odnosu na pravila održivosti, to bi bio prvi put da je momčad prekršila ta pravila i prvi klub u ligi kojem su oduzeti bodovi nakon Portsmoutha 2009/10.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!