NaslovnicaVijestiPremier liga povukla prvi potez za sprečavanje zaraze koronavirusom

Premier liga povukla prvi potez za sprečavanje zaraze koronavirusom

Rukovodstvo Premier lige povuklo je prvi potez za sprečanje zaraze koronavirusom – donesena je odluka da više neće biti rukovanja između sudija i igrača pred početak utakmice.

Nogometaši klubova Premier lige neće se rukovati sa protivnicima pred početak utakmice, objavilo je to takmičenje, a sve u pokušaju da se spreči dalje širenje koronavirusa.

“Fair-play rukovanje između igrača i sudija u Premier ligi će biti preskočeno od ovog vikenda do daljeg na osnovu saveta ljekara. Koronavirus se širi kapljicama iz nosa i usta i može se prenijeti na ruke i rukovanjem”, stoji u saopštenju.

Ostatak zvaničnog protokola pred početak utakmice će biti obavljen kao i obično, ali će igrači morati da prođu jedan pored drugoga bez rukovanja.

Pojedini engleski klubovi, među kojima su Newcastle, Southampton, West Ham i Wolverhampton, već su zabranili rukovanje svojih igrača na treninzima. Istu mjeru su preduzeli i drugi klubovi širom Europe u nadi da će se suzbiti širenje opasnog virusa.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!