NaslovnicaVijestiPremierligaški trener isključuje WiFi nogometašima zbog igrica!

Premierligaški trener isključuje WiFi nogometašima zbog igrica!

Menadžer tima iz engleske Premier lige govorio je o problemu ovisnosti o igricama, te otkrio da svojim igračima isključuje wifi zbog igranja do kasno u noć, i to dan pred utakmicu.

Ralph Hasenhüttl kaže da nije prvi put da se susreće sa problemom igranja igrica među igračima. Menadžer Southamptona smatra da je to vid ovisnosti koji je uporedio sa upotrebom droge ili alkohola.

“To je nešto o čemu možete da postanete ovisni, a to znači da moramo da zaštitimo igrače. To je nešto sa čim morate da se borite svakodnevno, i ja to radim. Radio sam to i u mom prethodnom klubu gdje sam imao problem jer su neki igrači igrali igrice i do tri ujutru pred dan utakmice. Morate pronaći način da im pomognete jer ovo nije mali problem. Ako govorimo iskreno, isto je kao alkoholizam ili ovisnost o narkoticima”, rekao je Hasenhüttl .

“Jedan od načina da se pomogne igračima je da se nađe način da nemaju mnogo vremena da ga provode igrajući igrice. Mi blokiramo internet u hotelu uveče kako ne bi mogli da igraju”, rekao je Hasenhüttl koji je objasno da je jedan od njegovih igrača imao ozbiljan problem.

“Budite sigurni da sam uvijek u kontaktu sa kapitenom i sa nekolicinom drugih igrača koji razgovaraju sa njim. Dok god ovo zvanično nije bolest, mi sami moramo da nađemo način da zaštitimo igrače. Kada bi to zvanično bilo proglašeno bolešću bilo bi lakše da se nađe neko rješenje, vlast bi mogla da natjera kompanije da blokiraju igrice nakon recimo tri sata igranja. Ja ću lično po ovom pitanju uvijek biti aktivan jer je dio mog posla da zaštitim igrače – na terenu i van njega, znači 24 sata dnevno”, poručio je menadžer Saintsa.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!