NaslovnicaVijestiPreuzima novi klub: Carlo Ancelotti se vraća u La Ligu!

Preuzima novi klub: Carlo Ancelotti se vraća u La Ligu!

Iako se smatra jednim od najboljih trenera na svijetu, Carlo Ancelotti je u ovom trenutku bez posla, nakon što je dobio otkaz na klupi Bayern Munchena krajem septembra prošle godine.

Ancelotti preuzima Athletic Bilbao

Ipak, on bi se ubrzo mogao vratiti u La Ligu, u kojoj je vrlo uspješno trenirao Real Madrid. Zinedine Zidane, Antonio Conte i Unai Emery su trojica trenera o čijoj budućnosti se najviše piše u posljednjih nekoliko mjeseci, te bi mjesto u njihovim klubovima moglo biti slobodno početkom sljedeće sezone. Ancelotti je kroz karijeru trenirao i Real Madrid, i Chelsea, kao i Paris Saint-Germain, sa kojima je osvojio ukupno 11 trofeja. S obzirom na sav uspjeh koji je imao u dosadašnjoj trenerskoj karijeri, iznenađuje kako ga još uvijek niti jedan klub nije pokušao ponovo dovesti.

[su_bbworld]

Po svemu sudeći, to se neće ni dogoditi. Danas su se ipak pojavile špekulacije kako interes za njega pokazuje Athletic Bilbao. Vijest je objavila Football Italia, a vodstvo baskijskog kluba navodno planira uručiti otkaz trenutnom treneru Joseu Angelu Zigandi i zamijeniti ga legendarnim talijanskim stručnjakom.

Bilbao je privukao bijes navijača nakon što je klub u nedavno završenom zimskom prelaznom roku napustio jedan od najboljih igrača, defanzivac Aymeric Laporte, koji je prešao u redove Manchester Cityja za 65 miliona eura. Pored tog gubitka, nalaze se na razočaravajućem 12. mjestu u La Ligi, te će teško izboriti mjesto u Europskoj ligi ove sezone, s obzirom da za mjestom koje vodi u to takmičenje zaostaju šest bodova, te da igraju jako loše.

[su_bonus]

Još jedna stvar koja je posebno naljutila navijače je rano ispadanje kluba iz Kupa Kralja. Naime, Athletic je u trećem kolu takmičenja izgubio u dvomeču protiv trećeligaša Formentere ukupnim rezultatom 2-1. Da sve ne bude tako sivo, još uvijek su u Europskoj ligi, gdje će u nokaut fazi igrati protiv Spartak Moskve, a na toj utakmici sa klupe bi ih mogao predvoditi upravo Carlo Ancelotti.

58-godišnjak je prije nekoliko dana izjavio kako nema namjeru preuzimati reprezentaciju Italije rekavši: “Ostajem pri svojoj ideji. Potrebna mi je jasna slika, a onda možemo o tome razgovarati, čak i ako je moj cilj trenirati neki klub.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!