NaslovnicaVijestiPriča o Neymarovom europskom (ne)uspjehu!

Priča o Neymarovom europskom (ne)uspjehu!

Neymar Junior najtalentiraniji je igrač svijeta. Njegova tehnika bolja je od one koju danas ima 30-ogodišnji Lionel Messi, a vjerojatno je bolja i od one koju je Cristiano Ronaldo imao u svojih ‘driblerskim’ danima u Manchester Unitedu. No, bez obzira na to, Neymar je i dalje u njihovoj sjeni jer mu nedostaje nešto da bude najbolji.

Još od malih nogu znalo se da će Neymar Jr. biti velika nogometna zvijezda. On danas ima 26 godina, a u profesionalnom nogometu debitirao je davne 2009. godine. U svojoj debitanskoj sezoni zabio je 14 golova, a imao je samo 17 godina. Najavio je svijetu da će Brazil uskoro imati novog lidera reprezentacije.

Sa samo 18 godina već su ga prozvali ‘novi Robinho’ i ‘novi Pele’. Odbio je ponude Real Madrida, Chelseaja i West Hama kako bi još koju godinu ostao u Santosu da se još razvije prije nego li ode u Europu. Još kao tinejdžer pokorio je Južnu Ameriku i Brazil. Osvojio je nagradu za najboljeg igrača Južne Amerike, donio Copu Libertadores Santosu, prvu nakon Peleovog doba, a osvojio je i Puskas nagradu.

U utrci za njegov potpis natjecali su se Real Madrid i Barcelona. FC Barcelona dobila je njegov potpis pod vrlo sumnjim okolnostima. Transfer koji je vrijedan 57 milijuna eura, a samo 17 otišlo je Santosu? Neymarovi roditelji navodno su dobili 40 milijuna na ruke zbog čega bivši predsjenik Barce dao ostavku, a Barcelona vlastima u Španjolskoj dodatno platila kaznu zbog tog transfera. Tako da se konačna cifra tog transfera procjenjuje na 88,2 milijuna eura.

Neymar u Europi

Neymar je došao u Barcelonu u ljeto 2013. godine. Tada u napadu još uvijek nije bilo Suareza, on se priključio tek godinu nakon toga. On je tada imao 21 godinu i bio je apsolutni superstar. No, njegova prva sezona bila je tek relativno uspješna s obzirom na raskoš njegova talenta. On je tada bio druga violina, odmah iza Messija, a zabio je 15 golova i 15 ih je asistirao. Usporedbe radi, Mbappe je došao u PSG s 18 godina i sada ima 19 golova i 14 asistencija. Neymar i Barcelona te su sezone ispali u četvrtfinalu Lige prvaka!

[su_watch_live_football]

U svojoj drugoj sezoni u Barceloni Neymar je odigrao svoju, do sada, najbolju sezonu u karijeri. FC Barcelona osvojila je trostruku krunu, a Neymar, Suarez i Messi bili su nezaustavljivi. Neymar je zabio 39 golova i imao je 11 asistencija. Neymar je prvo pokorio PSG-a sa 3 gola, a onda dao 3 gola protiv Bayerna te 1 u finalu. Ukupno 7 u knock-out fazi i imao jednako golova (10) kao i Ronaldo i Messi. Bila je to jedina sezona u kojoj je Neymar Jr. prošao četvrtfinale Lige prvaka. 

U sezoni 2015/16 Neymar je ponovno imao nevjerojatnu statistiku, ali ponovno su kao i 2014. godine, gledali kako Real uzima Ligu prvaka dok su oni ispali u četvrtfinalu. Te sezone Suarez je bio prva violina sa 59 golova, Messi je imao 41, a Neymar 31. S obzirom na talent Neymara, igrača koji želi biti ‘Ballon d’Or’ biti treća violina i nije neki uspjeh.

U sezoni 2016/17 Neymar se vratio na mjesto druge violine iako je imao tek 20 golova, ali imao je i 27 asistencija. Nosio je Barcelonu do povijesnog preokreta protiv PSG-a, no u četvrtfinalu ponovno su ispali, ovaj put od Juventusa. Sezonu su završili samo sa osvojenim kupom dok je njihov rival, Real Madrid, uzeo Ligu prvaka i prvenstvo.

[su_bet365_app]

U sezoni 2017/18 Neymar je prešao u PSG u rekordnom transferu od 222 milijuna eura. Doveden kao igrač koji će PSG-u donesti titulu prvaka Europe, a oni su ispali u osmini finala Lige prvaka. Neymar ove sezone ima nevjerojatnu statistiku od 29 golova i 19 asistencija, ali on se s Cavanijem bori za mjesto prve violine. Iako je on taj koji više radi razliku i koji je glavni, to i dalje nije dovoljno da bi bio najbolji na svijetu.

Ukoliko se Neymar ne posveti nogometu više, a zabavi i novcu manje, ukoliko sam na svojim leđima ne iznese neki veliki uspjeh – po njemu se ništa neće zvati. On je od dolaska u Europu samo jednom prošao četvrtinu finala Lige prvaka i nikada nije bio najbolji strijelac u klubu, a ima talent da bude najbolji na svijetu. On je u svojoj najboljoj sezoni u karijeri zabio 39 golova, to jest puno, ali usporedbe radi – Ibrahimović je s 35 godina zabio 50 golova u dresu PSG-a. 


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!