NaslovnicaVijestiZA PRIMJER SVIMA: Škotski navijači oduševili nakon utakmice sa Engleskom!

ZA PRIMJER SVIMA: Škotski navijači oduševili nakon utakmice sa Engleskom!

Engleska i Škotska remizirale su u susretu 2. kola grupe D na Europskom prvenstvu odigravši u petak u večernjem terminu na Wembleyu utakmicu koja je završila 0:0. Prethodno se desilo nešto što je oduševilo engleske medije.

Škotska reprezentacije je odigrala neriješeno 0:0 sa Engleskom na Wembleyu u drugom kolu Grupe D, čime je zadržala šansu i nadu da će se plasirati u narednu rundu natjecanja.

Iako je Škotski nogometni savez dobio tek nešto više od 2.500 karata za utakmicu protiv Engleske zbog ograničenja uslijed pandemije koronavirusa, iz Škotske je u Englesku došlo na hiljade, njih a prema nekim procenama bilo ih je oko 20.000.

Veliki broj Škota utakmicu je posmatrao u londonskim pubovima.

Škotski navijači družili su se na Leicester Squareu u Londonu gdje su se, kako je to navela policija, bučno pripremali za susret koji je započeo u 21.00h. Bučna priprema uključivala je i veće količine pića i hrane, nakon čije je konzumacije trg bio natrpan smećem.

Nakon utakmice i proslave zbog osvojenog boda, navijači škotske reprezentacije krenuli su u dotjerivanje trga u akciji čišćenja svega pobacanog, čime su oduševili kako nogometnu, tako i širu javnost.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!