NaslovnicaVijestiPriprema se remont u Arsenalu: Arsene Wenger ostaje bez osam igrača!

Priprema se remont u Arsenalu: Arsene Wenger ostaje bez osam igrača!

U posljednje vrijeme mnogo je vijesti o odlasku dvije najveće zvijezde Arsenala, Alexisa Sancheza i Mesuta Ozila, međutim, prema pisanju engleskih medija pored njih dvojice klub bi moglo napustiti još čak šest igrača u ljetnom prelaznom roku.

Priprema se remont u Arsenalu

Pred trenerom londonskog tima Arseneom Wengerom je najveći remont još otkako je stigao na klupu ‘Topnika’.

Sanchez se još uvijek povezuje sa prelaskom u Manchester City, koji je bio vrlo blizu njegovog dovođenja prošlog ljeta, dok su za Ozila interes pokazivali Manchester United, te Barcelona. Pored njih dvojice kojima ugovor ističe sljedećeg ljeta, kapiten kluba Per Mertesacker je potvrdio kako mu je ovo posljednja sezona u klubu, dok Jacku Wilshereu također ističe ugovor.

Klub iz sjevernog Londona bi također mogli napustiti i Olivier Giroud, Theo Walcott, Aaron Ramsey, te Danny Welbeck, koji su nezadovoljni, što zbog manjka minutaže, što zbog trenutnog stanja u kojem se Arsenal nalazi.

Olivier Giroud je prije nekoliko dana izjavio kako nije sretan zbog minutaže koju dobija, posebno zbog činjenice da se bliži Svjetsko prvenstvo, te bi Emirates mogao napustiti već ove zime, a kao njegova moguća sljedeća destinacija se navodi Everton.

[su_premierleague]

‘Topnici’ su i ove sezone ispali iz utrke za titulu Premier lige, a pored svega toga, prošle sezone se nisu uspjeli kvalifikovati ni u Ligu prvaka. Unatoč tome, čelnici kluba su Wengeru odlučili ponuditi novi dvogodišnji ugovor, te mu je sljedeća sezone posljednja prilika da osvoji Premier ligu po prvi put još od sezone 2003/04.

Francuski stručnjak u klub planira dovesti zvijezdu Monaca Thomasa Lemara, te zvijezdu Lyona Nabila Fekira, dok je također pokazao interes i za defanzivca Abdoua Dialla iz Mainza, te Wolfsburgovog Ohisa Felixa Uduokhaija.

Arsenal je trenutno četvrti u Premier ligi sa 33 osvojena boda iz 18 odigranih utakmica. Ispred njih se nalaze Chelsea i United sa po 38 osvojenih bodova, dok je vodeći Manchester City, koji je nezaustavljiv ove sezone, te ima čak 52 osvojena boda od mogućih 54.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Grad Leverkusen istražuje mogućnost da se jedna ulica nazove po Xabiju...

0
Prema navodima njemačkog časopisa Spiegela, postoji mogućnost da se u bliskoj budućnosti u gradu Leverkusenu odluči nazvati ulicu po španjolskom nogometnom treneru Xabiju Alonsu,...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!