NaslovnicaVijestiPriveden slovenački sudac koji je dijelio pravdu u Ligi prvaka

Priveden slovenački sudac koji je dijelio pravdu u Ligi prvaka

Slovenački mediji prenose kako je priveden slovenački sudac koji je ove sezone dijelio pravdu na nekoliko utakmica u Ligi prvaka. On je uhapšen na teritoriji BiH, u policijskoj akciji kod Bijeljine, a navodno, “našao se na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme”.

priveden slovenački sudac

Prema informacijama koje su stigle do slovenačkih medija, među 35 privedenih osoba u policijskoj akciji u Bijeljini nalazi se i poznati nogometni sudac iz ove države Slavko Vinčić.

Prilikom pretresa vikendice u mjestu Suvo Polje kod Bijeljine, gdje je zatečeno 35 osoba, pronađeno je 10 pištolja, 14 paketića kokaina, devet tableta medicinske droge, tri pancira, više mobilnih telefona i laptopa, novac u iznosu od oko 20.000 KM u raznim valutama.

Slovenački mediji pišu kako je među uhapšenim i sudac Slavko Vinčić koji je ove sezone dijelio pravdu na tri utakmice Lige prvaka. Navode kako je Vinčić priveden u policiju kao svjedok.

Kažu kako su razgovarali i s predsjednikom Saveza nogometnih sudaca Vladom Šajnom koji je potvrdio da je Vinčić bio na zabavi, ali da je to splet nesretnih okolnosti i da se “našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme”.

Sudac je navodno već na putu za Sloveniju, a u Bosni i Hercegovini bio je na poslovnom putovanju.

Vinčić je koji je rođen 25.11.1979. godine sudio je preko 160 utakmica u Prvoj ligi Slovenije, sudio je Ligu nacija, Ligu Evrope, Ligu prvaka, a bio je pozvan i da sudi utakmice grčkog prvenstva. Dva puta je sudio i finale Kupa Slovenije.

Vinčić je ove sezone sudio tri utakmice u Ligi prvaka. Sudio je utakmice Club Brugge – Galatasaray (18.9.2019), zatim Genk – Liverpool (23.10. 2019.) i Manchester City – Shakhtar Donetsk (26.11. 2019).

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!