NaslovnicaVijestiPROIZVOĐAČ TRENERA: Fergie ima 29 bivših igrača koji su postali treneri

PROIZVOĐAČ TRENERA: Fergie ima 29 bivših igrača koji su postali treneri

Proizvođač trenera, Sir Alex Ferguson ima 29 bivših igrača koji su postali treneri. Bivši desni bek Manchester Uniteda Gary Neville ove sedmice je neočekivano imenovan novim trenerom Valencije. Time je postao 29. trener koji je samostalno vodio jednu ekipu, a kojeg je u jednom dijelu karijere trenirao legendarni Sir Alex Ferguson.

Proizvođač trenera

Od 28 trenera koji su prije Nevillea sjeli na klupu, nisu svi bili uspješni, ali neki su ostvarili sasvim solidnu karijeru.

Na popisu je i Ryan Giggs koji je tokom 2014. bio privremeni menadžer Uniteda, a danas je pomoćnik Louisu van Gaalu i mnogi mu stručnjaci predviđaju uspješnu karijeru.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Najuspješniji do sada je svakako Laurent Blanc, koji je osvojio naslov prvaka Francuske sa Bordeauxom i dva sa PSG-om, kojeg trenutno i vodi. Dvije godine je bio i selektor reprezentacije.

Mark Hughes radi vrlo dobar posao u Stokeu, Steve Bruce vodio je Hull do finala FA Cupa, a isto je učinio i Gordon Strachan sa Southamptonom 2003. Ole Gunnar Solskjaer osvojio je dva naslova prvaka Norveške sa Moldeom, kojeg i danas trenira, nakon kratke avanture u Cardiffu.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!