NaslovnicaVijestiProkletstvo njemačkih vratara? Sinoć je Neuer napravio isto što i Kahn protiv...

Prokletstvo njemačkih vratara? Sinoć je Neuer napravio isto što i Kahn protiv Brazila 2002. godine

Bayernov vratar Manuel Neuer će definitivno dugo pamtiti 88. minutu sinoćnje utakmice Lige prvaka protiv Reala. Bayern je vodio 1:0, a osim Alphonsa Daviesa, zaslužan za to je bio Neuer, koji je fantastično branio i frustrirao napadače Reala. Međutim, u 88. minuti, jedan od najboljih vratara u povijesti napravio je nevjerojatan kiks i poklonio gol Realu.

Vinicius Junior je slabo šutirao s 20 metara udaljenosti, činilo se da će Neuer lako uhvatiti loptu, no ona mu je ispala iz ruku. Joselu je bio na pravom mjestu te poslao loptu u gol za izjednačenje na 1:1. Taj gol je “presjekao” igrače Bayerna, koji su samo četiri minute kasnije primili i drugi pogodak te ostali bez finala Lige prvaka.

Ipak, Neuer nije jedini njemački vratar koji je doživio sličnu sudbinu da se pretvori iz junaka u tragičara. Prije 22 godine, nešto slično se dogodilo Oliveru Kahnu, i to na najvećem natjecanju na svijetu – Svjetskom prvenstvu.

Tijekom Svjetskog prvenstva 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, Kahn je svojim čudesnim obranama nosio Njemačku sve do finala protiv Brazila. Međutim, u 67. minuti Kahn je napravio nevjerojatnu grešku i poklonio gol Brazilu na vrlo sličan način kao što je to Neuer učinio sinoć protiv Reala.

Rivaldo je sa udaljenosti većoj od 20 metara pucao po sredini gola, Kahn je trebao rutinski obraniti loptu, no ona mu je ispala iz ruku. Ronaldo je iskoristio priliku i bez poteškoća poslao loptu u gol za vodstvo od 1:0.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!