NaslovnicaVijesti(VIDEO) Promašaj sezone Pierre-Emerick Aubemayanga protiv Newcastlea!

(VIDEO) Promašaj sezone Pierre-Emerick Aubemayanga protiv Newcastlea!

Arsenal je slavio protiv Newcastlea (3:0) na Emiratesu u utakmici 19. kola engleske Premier lige, a svi golovi viđeni su u drugom dijelu igre. Dvostruki strijelac bio je Pierre-Emerick Aubameyang, a osim njegova dva gola, detalj koji je obilježio utakmicu je svakako nestvaran promašaj Gabonca u prvom poluvremenu.

Domaći tim je potpuno dominirao tokom cijele utakmice, ali smo vidjeli dva različita lica Arsenala u dva poluvremena. U prvom, mnogo nervoze i nesigurnosti, a kruna je bio nevjerovatan promašaj Pierre-Emerick Aubameyanga, pošto nije uspio da pogodi prazan gol iz neposredne blizine.

Gabonac je dobio loptu na dva metra od gola, golman gostiju Darlow nije bio ni blizu njega i svi su već vidjeli gol. Međutim, Aubameyang je loše postavio stopalo i uspio je samo da pogodi suprotnu stativu.

Gabonac ipak nije dopustio da mu taj promašaj uđe u glavu, te mu se sve vratilo u drugom poluvremenu. Sjajni golgeter se u 50. minutu iskupio za promašaj, i to tako što je odličnim driblingom napravio sebi poziciju za šut lijevom nogom.

Brz pogodak u nastavku donio je sigurnost londonskom timu, koji je nastavio da pritiska Newcastle. Praktično je sve dileme otklonio Saka u 61. minutu, pošto je poslao loptu kroz noge svom čuvaru, poslije fenomenalnog prodora i asistencije Smith-Rowea.

“Svrake” su tek povremeno prijetile, šutevima Andyja Carolla sa velike udaljenosti. Bilo je to premalo da bi se ugrozio Arsenal. Tačku na “i” u ovom duelu je stavio Aubameyang, svojim drugim pogotkom u 77. minutu, poslij asistencije Soaresa.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!