NaslovnicaVijestiPromijenjen sudac El Clasica dan pred utakmicu, u Barci bijesni!

Promijenjen sudac El Clasica dan pred utakmicu, u Barci bijesni!

Raste temperatura pred sutrašnji El Clasico, a strasti je dodatno podgrijala promjena glavnog suca, dan pred utakmicu Real Madrida i Barcelone. Umjesto Antonija Mateua Lahoza, pravdu će dijeliti Jesus Gil Manzano.

Odluka o promjeni sudije za utakmicu Real Madrida i Barcelone donijeta je uslijed ozljede Lahoza. On se ozlijedio tokom meča Lige šampiona između Bayerna i PSG-a zbog koje nije u stanju da sudi El Clasico.

Odabir Manzana naišao je na negativne reakcije u taboru Katalonaca. Sa njim su često imali negativna iskustva, prije svih, Lionel Messi. Manzano na Argentinca, navodno, ima poseban ‘pik’ i vjeruje se da je to razlog što mu olako pokazuje žute kartone.

Dodatan razlog za nezadovoljstvo predstavlja i to što je 37-godišnjak svojevremeno fotografisan ispred stadiona Santiago Bernabeu dok je držao vrećicom sa grbom Reala. Sudija se tada branio riječima da je u vrećici bio poklon za njegovog nećaka. U Barceloni uveliko je okarakterisan kao neprijatelj.

Duel u Madridu mogao bi da bude odlučujući u borbi za naslov prvaka La Lige. Atmosfera već dostiže tačku ključanja. Uoči 30. kola La Lige, Barcelona je druga na tabeli sa 65 bodova, jednim manje od lidera Atletico Madrida. Real je na trećoj poziciji sa 63 poena.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!