NaslovnicaVijestiPromjene u VAR sistemu: Neće više biti "milimetarskih" ofsajda?!

Promjene u VAR sistemu: Neće više biti “milimetarskih” ofsajda?!

VAR tehnologija donijela je svojevrsnu revoluciju u nogomet, te prema tvrdnjama FIFA podigla procjenat ispravnih odluka na 99.3%, u odnosu na 95% kada je riječ o samostalnim procjenama sudaca, no u praksi je sve to i dalje od savršenog.

VAR

U engleskoj Premier ligi smo ove sezone vidjeli veliki broj kontroverznih situacija i odluka koje su donesene uz pomoć VAR-a, tako da navijači sve više negoduju, a u posljednje vrijeme i treneri i igrači iznijeli su javne kritike na račun VAR-a. Klopp, Guardiola i Mourinho iskazali su otvoreno nezadovoljstvo načinom na koji funkcioniše VAR, a nedavno je to učinio i predsjednik UEFA Aleksander Čeferin.

“Ako imate veliki nos mogu da vam ponište gol zbog ofsajda”. Na taj način je, slikovito, prvi čovek UEFA opisao dešavanja oko video-tehnologije (VAR).

Vidjeli smo to prije svega u Premier ligi ove sezone. Golovi su poništavani zbog toga što je dio ramena u nedozvoljenoj poziciji. Dakle, zbog nekoliko milimetara. Klubovi se sve više žale zbog takvih stvari, pa se raspravlja o mogućim promjenama.

Kako piše Times, jedan od zahtjeva je da linija za ofsajd prilikom korišćenja VAR-a bude deblja, tačnije da bude dozvoljeno odstupanje između 10 i 20 centimetara. O tome će se razgovarati na sljedećem sastanku klubova koji je na programu u aprilu.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!