NaslovnicaVijestiPRONAŠAO NOVI KLUB: Diego Godin napušta Atletico Madrid, odlazi u Seriju A!

PRONAŠAO NOVI KLUB: Diego Godin napušta Atletico Madrid, odlazi u Seriju A!

Defanzivac i jedna od najvećih zvijezda Atletico Madrida Diego Godin navodno je dogovorio sve detalje sa talijanskim velikanom Interom, u koji će otići na kraju sezone, potvrdio je poznati talijanski novinar Gianluca di Marzio.

Godin odlazi u Inter

Urugvajski reprezentativac, koji važi za jednog od najboljih igrača na svijetu na svojoj poziciji, je tokom nekoliko proteklih mjeseci bio na radaru Manchester Uniteda, ali je odbio njihovu ponudu.

Atletico Madrid ima posebnu politiku kada su u pitanju produženja ugovora za igrače koji imaju 30 ili više godina. Naime, njima ne mogu biti ponuđeni ugovori duži od godinu dana. Madridske novine AS su objavile kako će Godin sa Interom potpisati dvogodišnji ugovor, uz opciju produženja na još godinu dana, a godišnje će zarađivati oko 5,5 miliona eura.

Nema sumnje kako se ova njegova odluka neće nimalo svidjeti navijačima Uniteda, koji već više od godinu dana čekaju na dolazak novog centralnog defanzivca. Njihova sezona doživjela je veliki preokret nakon što je Jose Mourinho dobio otkaz krajem prošle godine, a tim je pod vodstvom njegove zamjene Ole Gunnara Solskjaera slavio u svim odigranim utakmicama.

‘Crveni vragovi’ se u posljednje vrijeme povezuju sa dovođenjem zvijezde Napolija Kalidouom Koulibalyjem, za kojeg Napolitanci traže više od 100 miliona eura, te Kostasom Manolasom, koji navodno u ugvoru sa Romom ima otkupnu klauzulu od oko 35 miliona eura.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!