NaslovnicaVijestiPRONAŠAO NOVI KLUB: Renato Sanches konačno napušta Bayern Munchen!

PRONAŠAO NOVI KLUB: Renato Sanches konačno napušta Bayern Munchen!

Veznjak Bayern Munchena Renato Sanches danas je stigao na ljekarski pregled u Lille, sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor. 22-godišnjak je u redove bavarskog giganta stigao iz Benfice 2016. godine za 35 miliona eura, ali od tada se nije uspio izboriti za željenu minutažu.

Lille dovodi Renata Sanchesa

Ukupno je skupio 53 nastupa u dresu njemačkog prvaka, a prije dvije sezone je bio i na posudbi u Swansea Cityju, koja je završila poprilično razočaravajuće.

S obzirom da je konkurencija u veznom redu Bayerna i dalje velika, on nije krio nezadovoljstvo zbog male minutaže koju dobija. Nakon prvog kola i utakmice protiv Herthe Portugalac je rekao: “Naravno da sam razočaran, ovo je drugi put da mi ne dozvoljavaju da odem iz kluba. Pet minuta po utakmici nije dovoljno za mene.”

Želja za odlaskom mu se konačno ispunila, s obzirom da je Lille postigao dogovor sa Bayernom, a cijena transfera iznosi oko 25 miliona eura. Sanches je danas primjećen na aerodromu u Francuskoj, gdje je obavio ljekarske preglede u Lilleu, a zatim i potpisao petogodišnji ugovor.

Francuski klub je ovog ljeta napustilo nekoliko zvijezda, uključujući Nicolasa Pepea koji je otišao u Arsenal za čak 80 miliona eura, Rafaela Leaoa koji je otišao u AC Milan za 25 miliona eura, te veznjaka Thiaga Mendesa koji je otišao u Lyon za 22 miliona eura i čije mjesto u timu će najvjerovatnije preuzeti upravo Sanches.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!