NaslovnicaVijestiPronašao novi klub: Zlatan Ibrahimović napušta Manchester United!

Pronašao novi klub: Zlatan Ibrahimović napušta Manchester United!

Napadač Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović do kraja prelaznog roka će napustiti Old Trafford i zaputiti se u Sjedinjene Američke Države.

Ibrahimović napušta Manchester United

ESPN je izvijestio kako će legendarni švedski napadač karijeru nastaviti u klubu iz MLS-a LA Galaxyju, koji ga je pokušao dovesti i u ljeto 2016. godine, kada je 36-godišnjak napuštao Paris Saint-Germain.

Američki klub je trenutno u potrazi za velikom europskom zvijezdom, s obzirom da nova sezona u MLS-u počinje početkom marta/ožujka, a Ibra im je prva želja. ESPN je također objavio kako bi Ibrahimović u slučaju dolaska u klub iz Los Angelesa bio označen kao igrač čija plata ne ulazi u ‘salary cap’ tima, tako da će mu LA Galaxy moći ponuditi novca koliko traži. Pored svega toga, broj devet, kojeg je Zlatan Ibrahimović nosio u Juventusu, Barceloni, kao i u prvoj sezoni u Manchester Unitedu, trenutno je slobodan u LA Galaxyju.

36-godišnjak, koji je ranije u karijeri priznao kako bi volio zaigrati u Americi, prošle godine je u svojoj debitantskoj sezoni postigao 28 golova u dresu ‘Crvenih vragova’, te je bio najbolji strijelac tima. Međutim, ove sezone se baš i nije naigrao zbog velike povrede koljena koju je zadobio krajem prošle sezone i zbog koje je odsustvovao čak sedam mjeseci.

[su_million_pound]

Na teren se vratio sredinom novembra, ali je od tada postigao samo jedan gol u sedam nastupa. On je također pretrpio novu blažu povredu krajem decembra/prosinca prošle godine i od tada nije upisao niti jedan novi nastup, iako je njegov trener Jose Mourinho priznao kako se u potpunosti oporavio.

Ukoliko se ove špekulacije ispostave točnim, Ibra će krenuti koracima legendarnih igrača kao što su David Beckham, Steven Gerrard, Frank Lampard, Andrea Pirlo i Ricardo Kaka, te karijeru završiti u sve popularnijoj američkoj ligi. U novom klubu bi se pridružio bivšim europskim zvijezdama Ashleyu Coleu i braći Dos Santos, Giovaniju i Jonathanu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!