NaslovnicaVijestiPRONAŠLI DRUGO RJEŠENJE: Chelsea odustao od Higuaina, dolazi drugi napadač za 50...

PRONAŠLI DRUGO RJEŠENJE: Chelsea odustao od Higuaina, dolazi drugi napadač za 50 miliona funti!

Prema pisanju Bleacher Reporta, Chelsea je odustao od dovođenja napadača AC Milana Gonzala Higuaina, te će u predstojećem zimskom prelaznom roku pokušati dovesti drugu opciju, a riječ je o zvijezdi iz Premier lige.

Chelsea dovodi Arnautovića umjesto Higuaina

Trener ‘Plavaca’ Maurizio Sarri poručio je upravi kluba kako mu je potreban novi napadač za drugi dio sezone, s obzirom da je izgubio povjerenje u Alvara Moratu, čija budućnost na Stamford Bridgeu još uvijek nije poznata.

Kao opcija broj jedan za dolazak spominjao se Higuain, koji je prošlog ljeta stigao na posudbu u Milan iz Juventusa. Navodno, Chelsea je ponudio upravo Alvara Moratu u zamjenu za Argentinca, ali talijanski velikan je to odbio. Ipak, londonski klub je pronašao zamjenu, a riječ je o napadaču West Ham Uniteda Marku Arnautoviću.

Međutim, ni ‘Čekićari’ također nemaju namjeru dozvoliti odlazak jedne od najvećih zvijezda, pogotovo zbog činjenice da i Javier Hernandez povezuje sa odlaskom u Valenciju. Arnautović, čija se vrijednost procjenjuje na oko 50 miliona funti, propustio je četiri utakmice u decembru zbog povrede tetive. Austrijski reprezentativac je na ukupno 14 nastupa u Premier ligi ove sezone postigao pet golova, nakon što je u klub stigao prošlog ljeta iz Stoke Cityja za 22 miliona eura.

Chelsea je trenutno na četvrtom mjestu u Premier ligi sa 43 osvojena boda iz 20 odigranih kola. ‘Plavci’ su u nedjelju slavili na gostovanju kod Crystal Palacea minimalnim rezultatom, a gol je postigao N’Golo Kante. Na toj utakmici je u vrhu napada igrao Olivier Giroud, koji također igra razočaravajuće ove sezone. U sljedećem kolu, koje je na rasporedu sutra, tim Maurizija Sarrija će na Stamford Bridgeu ugostiti 17-plasirani Southampton.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!