NaslovnicaVijestiProsinečki: "Čast mi je što sam igrao za tri velika kluba"

Prosinečki: “Čast mi je što sam igrao za tri velika kluba”

Robert Prosinečki, proslavljeni hrvatski nogometaš, izjavio je kako mu je čast što je u karijeri igrao za tri velika kluba.

tri velika kluba

On je bio dio najvećeg uspjeha jugoslovenskog nogometa, pošto je u 1991. Bariju sa Crvenom Zvezdom osvojio naslov europskog prvaka.

“Ta ekipa je trenirala i usavršavala se četiri godine. Jugoslovenska liga je bila vrlo jaka jer nismo mogli da igramo u drugoj državi do 28. godine, nije bilo stranaca i sve što je pomoglo da ova generacija, sigurno najbolja u bivšoj Jugoslaviji, dostigne toliko visok nivo, ne samo zato što smo osvojili Ligu prvaka, ali zato što su mnogi od tih igrača kasnije osvajali titule u velikim timovima u Europi”, rekao je Prosinečki u razgovoru za španjolski As.

Ubrzo poslije tog rezultata, došlo je do raspada Jugoslavije, a nekadašnji vezista veruje da bi ta reprezentacija pravile velike rezultate.

“Teško je reći iz ove perspektive, ali mislim da bi se jugoslovenski tim borio za europske i svjetske titule”.

Posle odlaska iz Zvezde, sjajni playmaker igrao je i za Real Madrid i Barcelonu.

“Čast mi je što sam igrao u tri velika kluba: Crvenoj Zvezdi, Real Madridu i Barceloni”, poručio je Prosinečki.

Pored ta tri tima, Hrvat je bio član zagrebačkog Dinama, Ovieda, Seville, Hrvatskog Dragovoljca, Standarda, Portsmoutha, Olimpije i Zagreba. Trenutačno radi kao trener turskog Kayserispora.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!