NaslovnicaVijestiPrvi put u povijesti: Jedna liga bi mogla imati 6 klubova u...

Prvi put u povijesti: Jedna liga bi mogla imati 6 klubova u Ligi prvaka!

Sljedeće sezone Serija A mogla bi imati čak šest predstavnika u Ligi prvaka, što bi bilo prvi put u povijesti jedne lige. Da bi se to dogodilo, Atalanta mora završiti sezonu na petom mjestu, gdje se trenutno nalazi.

Atalanta je ranije osigurala plasman u Ligu prvaka zahvaljujući dodatnom mjestu koje je Serija A dobila na osnovu bodova osvojenih ove sezone. Osvojivši sinoć Europsku ligu, Atalanta je omogućila šansu i šestom klubu iz Serije A da se plasira u najelitnije klupsko natjecanje.

Roma, koja se trenutno nalazi na šestom mjestu, nada se ovakvom raspletu. No, za to je potrebno da Atalanta ostane peta. Ako Atalanta, koju vodi Gian Piero Gasperini, preskoči Bolognu ili Juventus na tabeli, Roma će igrati u Europskoj ligi. Atalanta ima 66 bodova, dok Bologna i Juventus imaju po 68 bodova. Preostalo je još jedno kolo u Seriji A, a Atalanta ima i jednu zaostalu utakmicu protiv Fiorentine koja se igra 2. lipnja.

Juventus će u posljednjem kolu dočekati Monzu, Bologna gostuje kod Genove, a Atalanta će, uz zaostalu utakmicu s Fiorentinom, igrati i domaći susret protiv Torina. Ako se svi rezultati poklope, Italija bi mogla imati šest klubova u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Najnovije vijesti

Ronaldinho: Napustit ću Brazil, neću gledati niti jednu utakmicu

0
Ronaldinho je izrazio svoje nezadovoljstvo stanjem u brazilskoj reprezentaciji pred nadolazeću Copa Americu. Brazilci će 25. lipnja igrati protiv Kostarike, a u istoj skupini...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!