NaslovnicaVijesti"PSG je napravio veliki korak naprijed dovođenjem Di Marije"

“PSG je napravio veliki korak naprijed dovođenjem Di Marije”

Kapiten Paris Saint Germaina Thiago Silva smatra da je dolazak Angela Di Marije iz Manchester Uniteda prošlog ljeta pomogao u transformaciji tima.

PSG je napravio veliki korak naprijed dovođenjem Di Marije

Di Maria je proveo sezonu u Manchester Unitedu, koji ga je doveo za rekordnih 60 miliona funti iz Real Madrida, a tokom perioda u Engleskoj upućeno je mnogo kritika na njegov račun.

Nije uspio pronaći pravu formu u Unitedu, osim u početnih nekoliko utakmica, nakon čega je na kraju sezone napustio klub i prešao u Paris Saint Germain.

Otkako je stigao u Pariz, dodatno je poboljšao tim Laurenta Blanca, koji su potpuno dominirali ove sezone u francuskom prvenstvu. Izgubili su samo dva puta u 32 odigrane ligaške utakmice, a već su osvojili naslov prvaka. Di Marijin suigrač Thiago Silva izjavio je da je upravo dolazak Argentinca razlog zašto su se toliko poboljšali.

“PSG je napravio veliki korak naprijed dovođenjem Di Marije. Bolje čuvamo loptu, a poboljšali smo se i tehnički i taktički. Sve to je zahvaljujući transferu Di Marije.”

“On je dobar u situacijama jedan na jedan, provocira protivničke obrane i destabilizira ih. Također je velika prijetnja po gol protivnika.”

Paris Saint Germain se večeras susreće sa Manchester Cityjem u četvrfinalu Lige prvaka, nakon što su uspjeli izbaciti Chelsea u osmini finala.

Di Maria je u strašnoj formi ove sezone, postigao je devet golova u francuskom prvenstvu (treći po broju golova u klubu), te je kreirao i najveći broj prilika, ukupno 74. Uz to je podijelio 12 asistencija svojim suigračima, a njegova forma raste iz utakmice u utakmicu.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!