NaslovnicaVijestiPSG u velikim problemima pred gostovanje Nimesu

PSG u velikim problemima pred gostovanje Nimesu

PSG je u velikim problemima pred gostovanje Nimesu u okviru 7. kola francuske Ligue 1, a Thomas Tuchel je izrazio zabrinutost zbog toga što bi na raspolaganju mogao imati samo 11 igrača.

Trener Paris Saint-Germaina Tomas Tuchel zabrinut je pred utakmicu sa Nimesom u petak u okviru Ligue 1 jer neće moći da računa na veliki broj igrača zbog ozljeda, suspenzija i protokola o koronavirusu.

Međutim, to neće biti nimalo lako jer se trener PSG-a Thomas Tuchel požalio novinarima da još nije siguran da li će imati dovoljno spremnih igrača za tu utakmicu.

Ozlijeđeni su Marquinhos, Verratti, Draxler, Kehrer, Bernat i Icardi, zbog suspenzija nemaju pravo igranja Di Maria i Kurzawa, dok Ander Herrera ne može da igra zbog koronavirusa.

U međuvremenu, novi igrač Danilo Pereira i Colin Dagba bili su u bliskom kontaktu s igračima koji su imali pozitivan test na koronavirus i moraju da prođu još jedan test.

Pod znakom pitanja su i Neymar i Mbappe, jer im je potreban odmor poslije reprezentativnih utakmica, pogotovo što Parižane već u utorak čeka duel Lige prvaka sa Manchester Unitedom.

“Draxler, Verratti i Marquinhos sigurno neće igrati protiv Nimesa, a svakako su neizvijesni i za United. Herrera je zaražen koronavirusom, a Danilo je bio u kontaktu sa Cristijanom Ronaldom i ne može da bude s nama. Isti je slučaj i sa Dagbom, obojica će morati da prođu novi test. Kehrer je još uvek ozljeđen, kao i Bernat, dok se Icardi ozlijedio prošle srijede na treningu i neće biti s nama protiv Nimesa i Manchester Uniteda”, raportirao je Thomas Tuchel.

Nemački trener kaže da će mu protiv Nimesa trebati samo 100 odsto spremni igrači.

“Moramo da budemo oprezni sa onima koji su se upravo vratili sa reprezentativnih obaveza, poput Mbappea i Neymara. Protiv Nimesa nam je potrebna pobjeda, ali moramo da mislimo i na susret sa Manchester Unitedom. Možda ćemo imati samo 11, 12 ili 13 igrača. Velika gravobolja”, zaključio je Thomas Tuchel.

Nijemac je prethodnih dana kritikovao klub zbog slabe aktivnosti tokom prijelaznog roka, što se nije dopalo sportskom direktoru Leonardu.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!