NaslovnicaVijestiPSG 'zagrizao' za talentovanog italijanskog igrača

PSG ‘zagrizao’ za talentovanog italijanskog igrača

Paris Saint-Germain će na kraju sezone, po svemu sudeći, napustiti zvijezda tima i najbolji igrač ove sezone, Zlatan Ibrahimović, tako da su se Parižani već zabrinuli ko će zamijeniti Šveđanina. Pored Ibrahimovića, klub bi mogao napustiti i Edison Cavani, tako da su PSG-u potrebne zamjene.

PSG

Kako pišu italijanski mediji, jedna od prvih želja trenera PSG-a, Laurenta Blanca je talentovani igrač Fiorentine, Federico Bernardeschi.

Bernardeschi važi za jednog od najtalentovanijih igrača u Italiji, a njegova primarna noga je lijeva, i odlično se snalazi na desnom krilu. Ove sezone je ‘eksplodira’ u dresu tima iz Toskane, tako da će ga uprava Fiorentine teško sačuvati od odlaska, jer je on na sebe već privukao sve europske velikane među kojima je i PSG.

22-godišnjak je debitovao za italijansku reprezentaciju prošle nedelje protiv Španjolske i pružio sasvim solidnu partiju, a italijanski mediji navode da je PSG već napravio prve korake za dovođenje ovog igrača.

Dominantni tim iz Ligue 1 u posljednjih par sezona već je napravio dosta transfera iz Serie A u Ligue 1. Dovodili su Zlatana Ibrahimovića, Marca Verattija, Edisona Cavanija, golmana Sirigua, tako da imaju potrebno iskustvo za dovođenje igrača iz najjačeg italijanskog takmičenja.

Kako pišu tamošnji mediji, najveći konkurent Paris Saint-Germainu u dovođenju ovog talentovanog igrača je Bayernu kojeg će na kraju sezone preuzeti Carlo Ancelotti, a Ancelotti već duže vrijeme prati igre svog sunarodnjaka.

Bernardeschi je za Fiorentinu debitvao 2013. godine,a jedno vriejme je proveo na pozajmici u timu iz Serie B, Crotoneu. Za Fiorentinu je do sada nastupao 44 puta i postigao osam golova. U Europa ligi, gdje se Fiorentina takmiči u sedam utakmica zabilježio je četiri gola. Njegova tržišna vrijednost procjenjuje se na oko 15 miliona eura, što će svakako predstavljati najmanji problem za bogati francuski klub. Ovaj prijelazni rok svakako će biti jedan od zanimljivijih u posljednje vrijeme, pa nam ne preostaje ništa drugo nego da vidimo šta se na kraju desiti sa ovim talentovanim igračem.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!