NaslovnicaVijestiPussy Riot otkrili kako su ušli na teren u finalu SP

Pussy Riot otkrili kako su ušli na teren u finalu SP

Članovi feminističke skupine Pussy Riot, koja se oštro protivi politici ruskog predsjednika Vladimira Putina, nabavili su lažne policijske uniforme te se uspjeli probiti do terena u toku utakmice finala SP između Francuske i Hrvatske na moskovskom Luzhnikiju.

“Nitko nas nije zaustavio. Znam rusku psihologiju, policijska je uniforma svetinja, nitko vas neće pitati za dozvolu ili akreditaciju. Pravio sam se da vičem u telefon “Nikolajeviću, gdje želiš da ih tražim”, i odmah su me, bez pitanja pustili unutra”, rekao je aktivist Pjotr Verzilov za BBC.

On je član Pussy Riota, feminističke punk skupine koja se protivi nedemokratskim metodama Vladimira Putina, a Verzilov kaže kako je njihov performans trebao staviti naglasak na kršenje ljudskih prava u Rusiji, piše Express.hr. Četvero je aktivista dobilo kaznu od 15 dana u zatvoru, i tri im je godine strogo zabranjeno približiti se nekom sportskom susretu.

[su_no1forfootball]

Njihov je “izlet” prema centru terena trajao oko 25 sekundi, a onda su ih uspjeli izbaciti čuvari. Ženski dio ekipe drže u zatvoru na jugu Moskve, a aktivisti kažu kako su uživali u prvenstvu i utakmicama.

“Naša je dužnost progovoriti za Rusiju. Tijekom cijelog natjecanja, koje je bilo fantastično, nitko nije rekao niti riječ protiv onih na vlasti. Ne slažem se sa zapadnim silama koje su pozivale na bojkot sportskog natjecanja, no jednako tako smatram da je suludo ne razgovarati o tome što se zbiva”.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!