NaslovnicaVijestiPuyol i Suarez na Twitteru potvrdili Messijev odlazak?!

Puyol i Suarez na Twitteru potvrdili Messijev odlazak?!

Kao bomba odjeknula je vijest da je Lionel Messi službeno zatražio odlazak iz kluba, i to obavijestivši čelnike Barce putem faksa. Argentinac je izrazio želju da ode kao slobodan igrač.

Čini se kako je kulminiralo nezadovoljstvo zvijezde Barcelone, a nije tajna da je već neko vrijeme u tihom ratu sa upravom kluba, a već neko vrijeme kruže glasine kako mu je ‘prekipjelo’ na Camp Nou.

Navodno, Messi nezadovoljan kvalitetom tima, a u nekoliko navrata je u medijima prozvao svoje saigrače, jer je umoran od toga da bude dežurni krivac za loše rezultate koje klub postiže u posljednje vrijeme, a kap koja je prelila čašu je istorijska bruka protiv Bayerna (2:8) u četvrtfinalu Lige prvaka.

Messi je navodno ljut i na politiku kluba, koji već godinama nije u mogućnosti da ponudi pobjednički projekat, i to je jedan od glavnih razloga za prekid pregovora. Barcelona je danas portvrdila AP-u da je primilla Messijev faks u kojem je on zatražio odlazak, a predsjednik Bartomeu je sazvao hitan sastanog upravnog odbora Barce.

Legendarni bivši stoper i kapetan Barce Carles Puyol pružio je podršku Messiju putem svog Twitter profila, na šta se nadovezao Luis Suarez, koji je inače veliki Messijev prijatelj.

Oglasio se i predsjednik Katalonije, Quim Torra: “Katalonija će uvijek biti tvoj dom. Hvala ti za svu sreću koju si nam donio svojim nogometom. Imali smo sreće živjeti u društvu takvog igrača.”

Navodno, Messi je obavijestio katalonski klub da neće dolaziti ni na treninge, te se čini da bi nakon 20 godina Argentinac mogao napustiti Camp Nou. U svakom slučaju, nikad nije bio bliži odlasku…

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!