NaslovnicaVijestiQuique Setien nakon poraza od Reala: Presudio je njihov presing i naše...

Quique Setien nakon poraza od Reala: Presudio je njihov presing i naše promašene šanse

Quique Setien nakon poraza od Reala rekao je kako je utakmicu presudio agresivan presing i pritisak Reala, te velike prilike koje nije iskoristio njegov tim u prvom poluvremenu.

Quique Setien nakon poraza od Reala

“Nekad izgubiš i to je normalno. Pritisli su nas, probali smo da se dodajemo brzo kako bismo izbjegli pritisak i presing ali to nije lako protiv igrača kakvi su Realovi. Nije lako i napadati i braniti se u isto vrijeme. Uspijevali smo da dobro kontrolišemo loptu ali bilo je različitih faza utakmice. Dobro smo igrali u prvom poluvremenu i kontrolisali smo stvari ali zatim smo imali netačne pasove i izgubljene lopte. Treba čestitati protivniku”, kazao je Qique Setien koji ne smatra da je Leo Messi glavni krivac za poraz.

“Imamo ostale igrače ali tačno je da je on bitan. Ne treba da se brinemo što nije dao gol i ostali igrači su imali prilike”.

Barcelona je imala odlične prilike u prvom poluvremenu preko Lionela Messija i Antoinea Griezmanna, ali po nepisanom nogometnom pravilu, poslije takvih promašaja obično stigne kazna.

“Najviše frustrira kada imaš prilike i ne iskoristiš ih. Poslije pauze smo počeli dobro ali netačni pasovi nam nisu dozvolili da idemo naprijed i to je pravilo velike probleme”, kaže Setien, i ne misli da je utrka za naslov prvaka gotova.

“Može da bude još mnogo preokreta. Neće ova utakmica biti presudna, to smo i ja i Zidane govorili. Imaju prednost u međusobnom duelu, ali ima još bodova. Težak poraz, ove utakmice ostavljaju posljedice ali imamo kapacitet da to prebolimo. Atmosfera u timu je dobra i u nogometu se dešavaju ovakve stvari. I dalje sam srećan. Izgubili smo utakmicu koju nismo očekivali ali niko ne pobjeđuje stalno. Uradili smo dobre stvari danas ali nismo uspjeli da ih materijalizujemo”.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!