NaslovnicaVijestiRabiot postigao dogovor sa Barcom, evo koliko će zarađivati!

Rabiot postigao dogovor sa Barcom, evo koliko će zarađivati!

Nogometaš PSG-a Adrien Rabiot postigao je dogovor sa Barcom, te će se od ljeta preseliti na Camp Nou, po isteku ugovora sa francuskim klubom.

Francuski vezista Adrien Rabiot postigao je dogovor sa Barcelonom, u koju će preći na ljeto kada mu bude istekao ugovor sa Paris Saint Germainom.

Rabiot, koji je još 2012. godine kao omladinac došao u PSG, nedavno je odbio da produži saradnju sa Svecima, poslije čega mu je zaprijećeno da će ostati van tima do kraja ugovora.

23-godišnji fudbaler je na kraju pristao na takav razvoj situacije, pošto će za šest mjeseci postati slobodan igrač i preći u Barcelonu.

Rabiot je sa pariskim klubom osvojio pet naslova prvaka Ligue 1, četiri francuska Kupa, te pet Liga kupova. Odigrao je 227 utakmica u svim natjecanjima za PSG, postigavši 24 gola, uz 17 asistencija.

Jednu polusezonu je proveo na posudbi u Tolouseu (2013. godine). Prošao je sve mlađe kategorije u reprezentaciju Francuske, a za seniorski tim odigrao je 6 utakmica, ali ga nije bilo na spisku za SP u Rusiji, gdje su Francuzi osvojili naslov svjetskog prvaka.

Kako su prenijeli francuski mediji, Rabiot će sa Barcelonom potpisati petogodišnji ugovor, uz godišnju platu od 10 miliona eura. Francuz će tako za pet godina zaraditi 50 miliona eura, uz mogućih 10 miliona eura bonusa.

Francuski mediji su naveli da Barcelona planira još pojačanja iz Lige 1 i da ima “na oku” defanzivca Jean-Clair Todiboa, kojeg također želi u junu kao slobodnog agenta.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!