NaslovnicaVijestiRABIOT PRED POTPISOM ZA NOVI KLUB: Postaje drugi najplaćeniji igrač Serije A!

RABIOT PRED POTPISOM ZA NOVI KLUB: Postaje drugi najplaćeniji igrač Serije A!

Kako su danas izvijestili brojni talijanski novinari, transfer Adriena Rabiota u redove Juventusa je već gotova stvar, a ugovor koji će potpisati sa Biancoinerima učinit će ga drugim najplaćenijim igračem u Seriji A, odmah iza Cristiana Ronalda.

Rabiot odlazi u Juventus

24-godišnji veznjak Parižana bio je izostavljen iz tima skoro cijeli drugi dio prošle sezone, nakon što je postalo poznato kako neće produžiti svoj ugovor, koji ističe ovog ljeta.

Međutim, to ga zasigurno ne zabrinjava previše, s obzirom da će karijeru nastaviti u redovima talijanskog prvaka. Kako izvještava novinar beIN Sportsa Tancredi Palmeri, Rabiot će na godišnjem nivou zarađivati čak devet miliona eura, po čemu će biti drugi najplaćeniji igrač lige.

Ipak, to je i dalje daleko manje od zarade Cristiana Ronalda, koja iznosi nevjerovatnih 31 milion eura godišnje. Iza Rabiota se nalazi Gonzalo Higuain, koji je u Chelseaju na posudbi od januara, i koji zarađuje 8,5 miliona eura, dok se također na četvrtom mjestu nalazi još jedna zvijezda Juventusa, a riječ je o Paulu Dybali sa zaradom od sedam miliona eura godišnje.

Palmeri je također izvijestio kako će čak osam od deset ‘najbogatijih’ igrača iz Serije A nositi dres Juventusa sljedeće sezone, uključujući još jedno novo pojačanje, veznjaka Arsenala Aarona Ramseya. Kao što je to slučaj i kod Rabiota, i Velšanin u klub dolazi besplatno ovog ljeta nakon isteka ugovora sa ‘Topnicima’.

10 igrača sa najvećom zaradom u sezoni 2019/20:
Cristiano Ronaldo (Juventus) – €31m
Adrien Rabiot (Juventus) – €9m
Gonzalo Higuain (Juventus) – €8.5m
Paulo Dybala (Juventus) – €7m
Aaron Ramsey (Juventus) – €6.9m
Miralem Pjanić (Juventus) – €6.5m
Gianluigi Donnarumma (AC Milan) – €6m
Douglas Costa (Juventus) – €6m
Sami Khedira (Juventus) – €6m
Kalidou Koulibaly (Napoli) – €6m

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!